Pazarda ByLock'tan gözaltına alınan sebze satan kadın serbest bırakıldı

Pazarda ByLock'tan gözaltına alınan sebze satan kadın serbest bırakıldı

Aksaray merkezli 8 ilde yapılan eş zamanlı baskınlarda evinde bulunamayan ve pazarcılık yaptığı öğrenilince çalıştığı pazar yerinde gözaltına alınan 1 kadın ’Beni neden gözaltına alıyorsunuz. Yanlış olmasın. Benim kimseyle alıp-veremediğim yok. Ben sebze mi ne yapacağım. Ne zaman çıkarım.’ diyerek şaşkına döndü.

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ yapılanması kapsamında “ByLock” kullanıcısı olduğu tespit edilen 27 şüpheliye yönelik 27 ayrı adrese eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. ByLock” kullanıcısı olduğu iddiasıyla sebze sattığı pazarda gözaltına alınan Güler D. incelemenin ardından serbest bırakıldı. Güler D'nin üzerine kayıtlı olan ve bylock çıktığı ileri sürülen telefon hattının başka bir yakını tarafından kullanıldığı ortaya çıktı.

Operasyon, sabah erken saatlerde Aksaray merkezli olmak üzere İstanbul, Antalya, Kayseri, Kırıkkale, Ankara, Konya, Balıkesir ve Eskişehir illerinde gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen operasyonda 16 şüpheli gözaltına alınırken, bir şüpheli kadın semt pazarında sebze satarken yakalandı. Şüpheliler Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilerek sorgulanmak üzere il emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Güler D.’nin emniyetteki işlemlerinde üzerine kayıtlı olan ve bylock çıktığı ileri sürülen telefon hattının başka bir yakını tarafından kullanıldığı ortaya çıktı.

Polis tarafından alınan ifade ve yapılan araştırma sonrası ismi gizli tutulan bir yakının Güler D. üzerine aldığı hatta bylock yüklediği ve bu program üzerinden örgüt ile görüşmeler yaptığının tespit edilmesinin ardından gözaltındaki kadın serbest bırakıldı. Güler D.’nin Osmaniye’de öğretmen olarak görev yapan oğlu M.D.nin de geçtiğimiz Mart ayında FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınarak tutuklandığı öğrenildi. Güler D. üzerine çıkarılan telefon hattını kullanan ve ismi gizli tutulan yakının ise yakalanması için çalışmaların başlatıldığı bildirildi.