Priştineliler Sitesi’ne 19 Mayıs'ta Atatürk büstü

Priştineliler Sitesi’ne 19 Mayıs'ta Atatürk büstü

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın büyük coşku içinde kutlandığı Büyükçekmece’de, Priştineliler Sitesi’nde yaptırılan Atatürk Büstü törenle açıldı.

Açılış törenine katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “19 Mayıs gibi çok anlamlı bir günde gerçekleştirdiğiniz Atatürk büstünün açılış töreninden dolayı Priştine Sitesi sakinlerine teşekkür ederim” diye konuştu.

Büyükçekmece halkı adına çelenk takdim etti

Celaliye Mahallesi, Priştine Sitesi’nde yaptırılan Atatürk Büstü törenle açıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Atatürk Büstü’ne Büyükçekmece Halkı adına çelenk takdim etti.

Törende konuşan Priştineliler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yeşilova, açılış törenine yapılan davete herkesin katılmasının Atatürk’e duyulan sevginin büyüklüğünden kaynaklandığını belirterek; “19 Mayıs gibi bu anlamlı günde, bu anlamlı törene katılarak bizleri yalnız bırakmayan Büyükçekmece Belediye Başkanımız Sayın Dr. Hasan Akgün’e çok teşekkür ediyoruz. Geldiniz bizi şereflendirdiniz, çok mutlu ettiniz” ifadesini kullandı.

 “Milli gün ve bayramlarımız namusumuzdur, şerefimizdir”

 Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 19 Mayıs tarihinin Türkiye için çok önemli bir tarih olduğunu kaydederek şunları söyledi; “Bu anlamlı günde gerçekleştirdiğiniz anlamlı açılıştan ötürü Priştine Sitesi yönetimi ve sakinlerine teşekkür ediyorum. 19 Mayıs 1919 tarihi Kurtuluş Savaşı’nın hazırlıkları, halın bilinçlendirilmesi ve Anadolu’nun ayaklandırılmasının başlangıcıdır. Bu açıdan bugünün önem ve anlamı çok yüksektir. 19 Mayıs, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı, Cumhuriyetin ilanı ve diğer milli günlerimiz bizim namusumuz, şerefimizdir. O günleri hatırlamak, kutlamak ve bizim bu günlerimizi borçlu olduğumuz atalarımızı eserleriyle anmak, yaşatmakta bizim milli görevimizdir. Ülkeler geçmişleriyle vardır. Kucaklaşmamızı, birbirimize kenetlenmemizi sağlayan ortak bayramlarımız var. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı da bizim o günkü Kuva-i Milliye ruhuyla kucaklaşmamızı sağlayacak önemli günlerden bir tanesidir. Türkiye’nin geleceği Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun gibi düşünenlerin, onun gösterdiği aydınlık yolda yürüyerek şekillenecektir. Atatürk’ün nasıl bir kumandan olduğunu, nasıl bir devlet adamı olduğunu, nasıl bir demokrat olduğunu, insan hak ve özgürlükleriyle ilgili nasıl düşündüğünü çok iyi anlamak ve anlatmak zorundayız. Kurduğu Cumhuriyet en büyük eseri ve bize de en büyük mirastır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.”