Saçılık: Omzum kırılsa da onurum kırılmasın

Saçılık: Omzum kırılsa da onurum kırılmasın

İşine iade edilmek için direnen sosyolog Veli Saçılık’ın 5 Temmuz 2000 tarihinde Burdur Cezaevi’ne yapılan “Hayata Dönüş Operasyonu”nda duvarı delen dozerin kepçe darbesiyle sağ kolu koparken önceki gün de sağ omzu polislerce kırıldı. Ankara’da açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile dayanışmak için eylem yapan Saçılık’a polisler saldırdı.

BirGün’den Burcu Cansu'ya konuşan Saçılık, “Polisin keyfi tutum ve davranışı sonucunda omzum kırıldı. Onurum için direniyoruz, omzumu kırıyorlar. Omuz kırılsın, onur kırılmasın” dedi. Veli Saçılık, her gün yinelediği eylemi sırasında polisin biber gazlı müdahalesine maruz kaldı. Gazdan kurtulmak için koşan Saçılık, polisin çekmesi sonucu omzu üzerine düştü. Koldan geri kalan omzu kırılan Saçılık, “Omzum çapraz bandaja alındı, ağrı-sızı var” dedi.

ÖNCE GAZ SIKTILAR, SONRA OMZUNU KIRDILAR

Saçılık, omzunun kırıldığı günü şöyle anlattı: “3-4 gün boyunca saldırı olmadı. Her gün olduğu gibi önlerindeydik, aynı sözleri söylüyorduk, saldırdılar. Slogan atmadan önlerinde dururken tam gözümün içini hedef alarak biber gazı sıkıldı. Gözüm görmediği için polislerin olduğu tarafa doğru yönelmişim. Sol tarafımdan çekerek düşürdüler, ampute olan omzumu kırdılar.”

Polisin keyfi tutumuna dikkat çeken Saçılık, “Bu keyfiyetten keyif alıyorlar. İnadına işimiz ve açlık grevindeki arkadaşlarımızın hayatı için direnmeye devam ediyoruz” dedi.

22 Kasım’dan bu yana hayatında sadece direniş olduğunu söyleyen Saçılık, şunları anlattı: “Direniş benim ruhumun pasını sildi. Engelliler ve yaşlılar ile ilgili işler yapıyordum bundan da memnundum. 22 Kasım günü işten atıldığımı öğrendikten sonra direniş başladı. Sıradan bir memurken ülke çapında tanınan bir direnişçi oldum.

VAZGEÇMEYECEĞİM

Bunu AKP Hükümeti yarattı. Kızımın ‘hadi baba eylem saatin geldi dediği’ , eşimin ‘ Veli git ama dikkat et’ dediği, insanların ‘bugün Veli’ye ne olacak’ dediği bir ortama dönüştü. Payımıza zulüm düştü. Kolumu koparanlardan hesap sormaktan vazgeçmedim, omzumu kıranlardan ve işimi elimden alanlardan da hesap sormaktan vazgeçmeyeceğim. Tek planım var, direnmek.”

KESK’TEN KINAMA

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu yaptığı yazılı açıklama ile Veli Saçılık’a yapılan saldırıyı kınadı.

GÖZALTINA ALINDI

Yüksel Caddesi’ndeki direnişine devam eden Veli Saçılık dün eşiyle birlikte gözaltına alındı. Saçılık ailesi akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Öte yandan KHK ile atıldığı işine geri dönmek için açlık grevi direnişini sürdüren tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen’in kardeşi Beyza Gülmen’in, ablasına destek için ‘dilek feneri uçurduğu ve halay çektiği’ gerekçesiyle yurttan atılmak istendiği öğrenildi.