Sarallar grubuna büyük operasyon

Sarallar grubuna büyük operasyon

İstanbul merkezli 4 şehirde Sarallar olarak bilinen suç örgütüne operasyon düzenledi. Operasyonlarda 7 kişi gözaltına alındı.

Operasyon İstanbul Emniyeti’ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Ekiplerin yaptığı çalışmada Savaş S.’nin elebaşılığını yaptığı öne sürülen suç grubunun bazı eylemlerin şüphelisi olduğu tespit edildi. Teknik ve fiziki takip çalışmalarında, şebeke üyesi 6 isim belirlendi.

4 ŞEHİRDE 5 GÖZALTI

Çalışmaların ardından İstanbul, Rize, Manisa ve İzmir’de eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyonda 5 şüpheli gözaltına alındı. Aramalarda ise 2 tabanca ve çok sayıda mermi ele geçirildi.

SAVAŞ S. VE ADAMI DA İZMİR’DEKİ BAŞKA BİR OPERASYONDA GÖZALTINA ALINDI

Şüphelilerin Sarallar Grubu olarak bilinen suç örgütünün elebaşlarından Savaş S.’nin adamları olduğu öne sürüldü.  Savaş S. ve bir adamının düzenlenen başka bir operasyonda İzmir Emniyeti’nce gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

TEHDİT, YAĞMA, RÜŞVET

Şüphlilerin “Tehdit”, “Yağma”, “Gasp”, “6136 SKM”, “Ruhsatsız Silah ve Mermi Ticareti”, “Kişiyi Hürriyetinden Yoksun kılma”, “Rüşvet Almak ve Vermek”, “Başkasına Ait Kimlik Bilgilerinin kullanılması”, “Resmi Belgede Sahtecilik”, “Suç Delillerini Yok Etme, Gizleme veya Değiştirme” ve “Hakaret” suçlamalarıyla gözaltına alındıkları öğrenildi.