Seferihisar’da bir tarih: Deniz Bayramı!

Seferihisar’da bir tarih: Deniz Bayramı!

Onlarca yıl önce Seferihisarlıların üzüm ve tütün sezonunun sona ermesini kutladıkları 14 Ağustos Deniz Bayramı, eski günlerdeki gibi yeniden hayata geçirildi.

Çok eski yıllarda Seferihisarlıların hep birlikte denize girerek kutladıkları hasat dönemi sonu bu yıl aynı tarihte yeniden canlandırıldı. Deniz Bayramı, Seferihisar Belediyesi tarafından Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Polisi’nin destekleriyle Akarca Spor Plajı’nda düzenlendi. Etkinlikte “Yüzme Yarışı”, “Stafet”, “Engelli Delikli Kova”, “Bardak Taşıma”, “Merdiven Yarışı”, “Halat Yarışı” ve “Bowling” yarışmaları düzenlendi.

Müsabakalarda kazanan takım ve kişiler çeşitli ödüller alırken, kaybedenlerin kafasında yumurta kırıldı ve un döküldü. Eğlenceli dakikalara sahne olan Deniz Bayramı, yıllar öncesindeki gibi yine hep birlikte büyük coşkuyla ve deniz keyfiyle kutlandı.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Atalarının mirası olan Deniz Bayramı’nı her yıl 14 Ağustos’ta kutlamaya devam edeceklerini ve gelecek nesillere taşıyacaklarını belirtti.