Serter: Kadını evde oturmaya yönelten uygulamalara karşıyız

Serter: Kadını evde oturmaya yönelten uygulamalara karşıyız

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) Başkanı Huriye Serter, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının ulusun demokratikleşmesi yolunda 83 yıl önce atılan en önemli adımlardan biri olduğunu söyledi. Serter, bugün gelinen noktada kadın haklarında gerileme olduğuna dikkat çekti.

Özgür TUĞRUL-Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 83. yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayan İZİKAD Başkanı Huriye Serter, “Eğer kadın iş yaşamında güçlü olursa, sosyal ve siyasi yaşamda da güçlü olur. Kadını evde oturup çocuk bakmaya yönelten uygulamalara karşıyız. Tüm çabamız, yaşamın her alanında, toplumun her kesiminde ayakta duran, alın ve akıl teriyle, emeğiyle çalışıp üreten kadınların çoğalmasına destek olmak” dedi. Serter, şu görüşleri dile getirdi: 

“Erken yaşta evlilikler, kadın istismarı ve kadına uygulanan şiddet artık ülkemizin gündemin düşmeli. Bizim gideceğimiz yolu Atatürk 1934 yılında çizmiş. Hedefimizi göstermiş. Adını tüm dünyanın saygıyla andığı, alkışladığı sanatçı, edebiyatçı, sporcu, iş yaşamında rol model olmuş kadınlarımız bu hedefe ulaşmada başarıyı yakaladığımızın göstergesi. Kadın ve erkek eşitliğinin yaşamın her alanında gerçekleştiği bir Türkiye için, Ata’mızın izinden gitmeye devam edeceğiz.”