Sevgi ve barış temalı resim yarışması

Sevgi ve barış temalı resim yarışması

Kültür ve sanatta Dünya kenti olan Büyükçekmece bu kez de "Dünya’da Sevgi ve Barış" temalı resim yarışmasına tanıklık edecek.

Barışı "Resim Sevgisi" büyütsün teması altında gerçekleştirilecek olan resim yarışmasında birinciye 10.000 TL, ikinciye 7.500 TL, üçüncüye 5.000 TL ve üç adet mansiyon ödülü olarak 3.000 TL para ödülü verilecek. Yarışmada dereceye giren resimler 19 Eylül'de açıklandıktan sonra 8 Ekim'de Kervansaray'da sergilenecek. Resimlerde kısa kenar en fazla 80 cm uzun kenar ise en fazla 120 cm kabul edilecek. Son başvuru tarihi 31 Ağustos olan resim yarışmasına katılmak isteyen vatandaşlar Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi'nde kayıt yaptırabilir.

“Resim sanatını sevdirmeyi amaçlıyoruz”

Sanata ve sanatçıya her zaman destek veren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Türkiye ortalamasının çok üzerinde olan sanatsever vatandaşlarımız Büyükçekmece'nin kültür ve sanat şehri olmasında büyük katkı sağlamışlardır. İlçemizde yeni sanatçılar yetişirken onları teşvik edecek aktivitelerimize de devam edeceğiz. Düzenlediğimiz bu resim yarışmasında amacımız resim sanatını genele yaymak ve bu konuda yetenekleri ortaya çıkartmaktır" dedi.