Siber saldırılara karşı yerli e-posta sistemi geliyor

Siber saldırılara karşı yerli e-posta sistemi geliyor

Siber saldırı tehlikesine karşı yerli e-posta sistemi geliyor. Ulaştırma Bakanı Ahmet Aslan yaptığı açıklamada 2018 sonuna kadar tamamlanacağını kaydetti.

Son dönemde artan siber saldırılara önlem amaçlı Türkiye'de yerli arama motoru çalışmaları devam ederken yerli e-posta sisteminin de 2018 sonuna kadar tamamlanacağı belirtildi.

2017 başında etüt çalışmalarına başlandığı bilinen yerli e-posta sistemi için Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan yaptığı son açıklamada, "Yerli ve milli e-posta sisteminin çalışmasını 2018 sonuna kadar bitirip öncelikle bütün kamu kurumlarının kullanmasını sağlayacağız" ifadelerini kullandı. Arslan'ın verdiği bilgilere göre vatandaşlar da yerli e-posta sistemini kullanabilecek.

VERİLER TÜRKİYE'DE KALACAK

Ocak ayındaki konuşmasında "Yerli e-posta sistemi kurarak verilerin ülkede kalması çok önemli" diyen Arslan, katıldığı bir televizyon programında veri gizliliğini amaçladığını yeniden vurgulayarak şöyle söyledi:

"E-postanızı attığınızda ülke dışına çıkıyor dünyada belli yerleri dolaşıp öyle gideceği yere varıyor. Dolayısıyla Türkiye dışında birilerinin bu e postayı görebilme ve bilgi edinme durumu var."