Şiddetli yağmur o şehri etkisi altına aldı

Şiddetli yağmur o şehri etkisi altına aldı

Konya’da meteorolojinin yaptığı şiddetli yağış ve rüzgar uyarısının ardından beklenen yağmur geldi. Şiddetli yağmur sonrası su basan alt geçitlerde araçlar mahsur kaldı. Aşırı yağış sonrası bazı caddeler sularla kaplandı.

Konya’da meteorolojinin yaptığı uyarının ardından ani sel, su baskını, yıldırım, dolu ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı ekipler de hazır bekletildi. Dün merkeze yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Çayırbağı Mahallesi’nde etkili olan yağış, bu kez saat 14.30 sıralarında kent merkezinde başladı. Havanın kararmasıyla birlikte fırtına şeklinde başlayan ve yaklaşık 20 dakika süren yağmur, hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Şiddetli rüzgar ile birlikte gelen yağış sokaklardaki vatandaşlara zor anlar yaşattı. Şehir merkezindeki Sille alt geçidini su bastı. Araçlar alt geçitte biriken sularda mahsur kaldı. Bazı vatandaşların inerek araçlarını iterek suyun içerisinde çıkardıkları gözlendi. Aşırı yağmur sonrası kent merkezindeki Larende Caddesi de sular altında kaldı. Belediye ekipleri cadde üzerinde ve alt geçitte biriken suları temizlemek için çalışma başlattı.