Silivri'de de 'adalet' isteği vardı

Silivri'de de 'adalet' isteği vardı

Silivri Hayır Platformu, YSK'ya karşı protesto eylemi düzenlendi.

Ellerinde fenerle sahilde yürüyen ve "Adalet arıyoz, görev var mı" diye bağıran platform üyeleri çay bahçelerinde bulunan vatandaşlar tarafından da ilgiyle izlendi.

Silivri Hayır Platformu tarafından hazırlanan yazılı açıklamayı ÇYDD Silivri Şube Başkanı Mübeccel Çeşmecioğlu okudu. Atatürk Meydanı'nın hemen bitişiğinde kordonboyunda düzenlenen eyleme; Hayır Platformu bileşenlerinin yöneticileri, Silivri eski Belediye Başkanı Selami Değirmenci, CHP'li Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı, ÇYDD Silivri Şube Başkanı Mübeccel Çeşmecioğlu, CHP İlçe Gençlik Örgütü Başkanı Berker Esen ve vatandaşlar katıldı.

Yazılı açıklama şu şekilde:

Silivri halkına ve kamuoyuna

Ülkemizin hayrını, esenliğini, barışını, kardeşliğini, dirlik ve birliğinden yana olan tüm yurttaşlar. Bilindiği gibi 16 Nisanda, 12 Eylül 1982 anayasasının 35 yıldan beri yol açtığı yıkım ve tahribatlarından kurtulalım derken, daha kötüsüyle karşılaştık.

Tarihimizin en geri, en standarttı düşük, gelecekte ülke olarak nasıl bir karanlığın ve bilinmezliklerin içine çekilebileceğimizin tuzaklarıyla dolu, başta temel insan hak özgürlüklerimiz olmak üzere, yargı ve adalet güvencesinin ortadan kaldırıldığı, iş ve ekmek hakkımızın birilerinin iki dudağı arasına mahkum eden, seçme ve seçilme hakkınıza ipotek koyan, laik cumhuriyetin temellerini dinamitleyen, çağdaş dünya ailesinden ve bilimin aydınlık yol göstericiliğinden hızla uzaklaştırıldığımız bir anayasa değişiklik referandumuna zorlandık. Kabul edebilir miydik? Elbette HAYIR.

Bu referandum, yine tarihimizin en eşitsiz kampanyasında adeta elleri bağlanmış boksörle maç yapmamız istendi. Bizlerin de vergileriyle oluşan devlet bütçesi ve imkânları, basın yayın medya gücü tek kale oynan futbol gibi oyuncularımızın ayaklarını bağladıkları maçta kendilerine zafer aradılar. Peki, bunda adalet var mı? Elbette Hayır

15 yıldan beri bu ülkeyi mutlak bir çoğunlukla yöneten bu iktidar neyi istedi de yapamayıp böyle garip, tek adam diktatörlüğüne gideceği açık bir anayasa değişikliğine ülkeyi zorladılar? Bu halk ne istediniz de vermedi? İleri demokrasi ve Avrupa birliği kutlamalarından gele gele bütün ülkede OHAL ve sıkıyönetim. 15 Temmuz Feto darbe kalkışmasını yapanlar sizin kardeşlerinin, ortaklarınız, kankalarınız değimliydi? Darbe girişimlerinden “lütuf “ çıkarıp bu ülkenin iyi kötü işleyen demokratik kurumlarını yok eden, TBMM meclisinde temsil edilen millet egemenliğinin gasp edilmesine evet mi diyeceğimizi mi sandınız? Elbette Hayır.

Bu güzel ülkenin aydınlık insanları, hayırlı yurttaşlar

Bunlara rağmen hayırlarımızı öylesi ye büyüttük ki 16 Nisanda yedi bölge dört köşede sağcısıyla, solcusuyla, Türki’yle Kürt’üyle Alevi’siyle, Sünni’siyle bu ülkenin bütün renkleriyle Laik demokratik cumhuriyetimizde vazgeçmeyeceğimizi ilan ettik. Hayırlar çığ gibi büyüdü barajları yıkıp geçti. Mazlumun ahi galip geldi. Lakin baştan beri iktidar gücünü sınırsız ve zalimce kullananların halileleriyle karşılaştık. Oy sayım sırasında oyunun kurallarını değiştirip, herkesin gözünün içine baka baka ,dünyanın gözünün içine baka baka zaferlerini ilan etmektedirler. Bu haksızlığı kabul edecek miyiz? Elbette hayır

Bu referanduma hile karışmıştır. Şaibeli duruma düşmüştür. Buradan toplumsal birlik ve dirlik çıkmaz. Türkiye cumhuriyeti ve onun onurlu bütün yurttaşlarını dünyanın gözünde ”Evet-Hayır” gibi basit bir seçeneği dahi beceremeyen kalabalıklar topluğuna düşürmeye kimsenin hakkı yoktur. Bu referandum hem içerik, hem kampanyası, daha vahimi sayım hile ideası ayyuka çıkmış ülkemize olduğu gibi, hem hayır, hem de evet oyu verenlerin oylarına da leke sürülmüştür. Her bir yurttaşın oyu onurudur, ülkemizin huzuru ve refahıdır, barış ve kardeşliğimizin çimentosudur. Kirletilmesine izin verecek miyiz? Elbette hayır.

Bu yüzden ülkemizin hayrına ve hayır oylarımıza sahip çıkıyoruz Hayır oylarının kazandığına inanıyoruz. Bu yüzden adalet arıyoruz. Yalan yanlış ve hile ile kazanılmış zaferlerin kazananı tarihte görülmemiştir. Ülkemiz, herkesin kaybedeceği bir eşikte durmaktadır. Buna dur demeliyiz. Tek çare demokratik, sosyal, laik, hukukun üstünlüğü ve mutlak bağımsız yargı güvencesinde, eşitliğin, temel hak ve özgürlüklerin demokratik kurumlarca güvende altına alınmış, ekmeğin adil ve eşit paylaşıldığı, çağdaş ve bilimsel eğitimi kurumsallaştıran, temsil hakkın yerelden genele meclislere veren parlamenter sistemdir. Ülkemizin huzuru ve esenliğinin ancak tam demokrasiyle mümkün olacağına inandığımızdan, bu hile ve şaibe karışmış anayasa değişiklik oy sayım sonuçlarını kabul etmediğimizi ilan ediyor , tüm haklımızı demokratik, laik cumhuriyete sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Silivri Hayır Platformu

(www.teksilivri.com)