Siyasetin parlayan yıldızlarından erken seçim mesajı; Saray kaybedecek, halk kazanacak

Siyasetin parlayan yıldızlarından erken seçim mesajı; Saray kaybedecek, halk kazanacak

CHP'de siyasetin parlayan yıldızları olarak gösterilen partinin her kademesinde görevden kaçmayan isimler erken seçimler ilgili twitter'dan mesaj yayınladı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na tam destek hep destek verdiler. "Saray kaybedecek, halk kazanacak, asla yalnız yürümeyeceksin" diyerek mesaj verdiler.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dünkü partisinin grup toplantısında 26 Ağustos için erken seçim çağrısı yaptı. Bu çağrı üzerine bugün Beştepe'de AKP Genel Başkanı Erdoğan ile görüştü. Görüşme sonrası Erdoğan erken seçim kararı aldıklarını açıkladı. Erdoğan erken seçimlerin 24 Haziran Pazar günü yapılacağını belirtti. Erdoğan'ın açıklAmasından sonra Türkiye'nin gündemi Cumhurbaşkanlığı seçimleri oldu.

MYK toplantısında olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun burada seçimlerin erkene alınması ile ilgili, “Biz seçimlere hazırız. Yaptığı açıklama Erdoğan’ın kaybedeceğini gösteriyor. Zaten millet bunlardan bıktı. 2018 demokrasinin yılı olacak. Halk bunlara demokrasi dersini verecek” dediği aktarıldı. Kılıçdaroğlu açıklama yapmadan CHP liderine destek yağdı.

CHP liderine destek mesajlarında bulunan isimlerin başında CHP İstanbul'da siyaset yapan Ulaş Gürbüz geldi. Ulaş Gürbüz, CHP liderinin Ankara'dan İstanbul'a başlattığı, kilometrelerce yolu adım adım gittiği Adalet Yürüyüşü'nü hatırlatarak, "Tarih hukuku katledenleri değil, adalet için cesaret gösterenleri ve hakkını arayanları yazacak.!!! #AslaYalnızYürümeyeceksin" ifadelerini kullandı.

CHP liderine bir anlamlı destek de CHP'nin efsane milletvekillerinden rahmetli Ferit Mevlüt Aslanoğlu’nun oğlu, Erdem Aslanoğlu'ndan geldi.

Erdem Aslanoğlu da, CHP liderinin bir miting fotoğrafını paylaşarak, "Hazır mıyız?
Korku imparatorluğunu, tek adam rejimini, baskıyı, yıkmaya...
Aydınlık ve güneşli bir Türkiye’yi yeniden ayağa kaldırmaya...
Hazırız!
#ErkenSeçim #24Haziran" ifadelerini kullandı.

Ulaş Gürbüz'ün tweeti şu şekilde:

Erdem Aslanoğlu'nun paylaşımı:

CHP Parti Meclis Üyesi Yaşar Seyman twitter'dan; "İstanbul’a indim; erken seçim kararını duydum.. 7 Haziran gibi bu seçimi de biz kazanacağız! Haydi hayırlısı.." diye yazdı.

CHP İstanbul Başakşehir İlçe Başkanı Özgür Karabat, "#ErkenSeçim #hodrimeydan #halkkazanacak Saray kaybedecek!! Biz hazırız! !" şeklinde paylaşımda bulundu.