Tarihi köprüde güvenlik önlemleri arttırılıyor!

Tarihi köprüde güvenlik önlemleri arttırılıyor!

Büyükçekmece'nin simgesi, Mimar Sinan’ın eşsiz eseri tarihi Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü tahribat ve hırsızlıklara karşı 24 saat nöbet sistemiyle korunacak.

Büyükçekmece Kaymakamlığı ile Büyükçekmece Belediyesi işbirliğiyle ilçenin simgesi olan tarihi köprüye zarar verilmesini engellemek ve dokusunu korumak adına güvenlik önlemleri daha da arttırılacak.

Güvenlik 24 saat nöbet tutacak

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün talimatları doğrultusunda uygulanacak güvenlik önlemleri sayesinde, tarihi köprüye ve çevresine zarar verenlerin tespit edilerek yasal süreç başlatılacak. Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü’nde 24 saat nöbet sistemiyle görev yapacak olan güvenlik görevlileri köprünün güvenliğini koruyacak. Son yaşanan tahribat olayının ardından Büyükçekmece Belediyesi ekipleri, köprü çevresinde bulunan güvenlik kameralarının sayısını da arttırdı. Kısa bir öncede köprü üzerinde bulunan led aydınlatma lambaları ve armatürler çalınmış ve tahrip edilmesi durumu yaşanmıştı.

Başkan Akgün: Ne gerekiyorsa yapacağız

Mimar Sinan'ın en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilen Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü’nde meydana gelen olaya tepki gösteren Başkan Akgün; "Tarihi değerlerimize verilen zarar en hafif tabirle vandallıktır, cahillik ve vicdansızlıktır. Daha önce de köprü çevresinde bulunan güvenlik kameralarıyla önlem almıştık. Durumun tekrar yaşanmaması adına bu sefer Büyükçekmece Kaymakamı Dr. Mehmet Özel’le konuyu görüşerek, tarihi köprünün güvenlik görevlileri tarafından korunması kararını almış bulunuyoruz. Korumak ve gelecek nesillere aktarmak adına ne gerekiyorsa onu yapacağımız bilinmelidi” şeklinde konuştu.