Tarık Akan Bakıköy'de filmiyle anılıyor

Tarık Akan Bakıköy'de filmiyle anılıyor

Bakırköy Belediyesi, aramızdan ayrılışının ikinci yılında Bakırköylü unutulmaz sanatçı Tarık Akan’ı başrolünde oynadığı “Sev Kardeşim” filminin ücretsiz gösterimiyle anıyor.

Film gösterimi; Bakırköy Belediyesi Sanatçılar Parkı ve Spor Kompleksi’nde(Ataköy 3.Kısım Rio de Janerio Cad.-Ataköy Polis Merkezi karşısı)  16-Eylül-Pazar günü saat 19.30’da başlayacak.

Tarık Akan, Ertem Eğilmez’in yönetmenliğinde 1972 yapımı Sev Kardeşim filminde; Hülya Koçyiğit, Adile Naşit, Münir Özkul ve Hulusi Kentmen gibi Türk sinemasının iz bırakan sanatçılarıyla birlikte rol almıştı.

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu da yaptığı açıklamada, ”Cumhuriyet değerlerine yürekten bağlı, yeri asla doldurulamayacak, Atatürkçü, aydın sanatçı Bakırköylü hemşehrimiz Tarık Akan’ın aramızdan ayrılışının 2.yılında; Bakırköy Belediyesi Sanatçılar Parkı ve Spor Kompleksi’ndeki Sev Kardeşim filmini izlemeye tüm yurttaşlarımızı davet ediyorum” dedi.

MEZARI BAŞINDAKİ ANMA SAAT 15.00’DE

Öte yandan Tarık Akan vefatının 2.yılında Bakırköy Belediyesi’nin karşısında bulunan Bakırköy Mezarlığı’ndaki kabri başında Pazar günü saat 15.00’de; ailesi, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, sanatçı dostları ve sevenlerinin katılacağı anma töreniyle de anılacak.