'Teröristsek, nasıl memur olduk?'

'Teröristsek, nasıl memur olduk?'

Açlık grevindeyken tutuklanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, kendilerine "terörist" diyen bakana "teröristsek nasıl memur olduk?" diye sordu.

CHP heyeti tarafından ziyaret edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, kendilerine "terörist" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki gösterdi.

​Cumhuriyet'te yer alan habere göre, açlık grevindeyken tutuklanan Gülmen, “Eğer öyleysem nasıl memur oldum. Açlık grevine başlayınca örgüt üyeliği davası açıldı” dedi ve konuyla ilgili yargıya başvuracağını belirtti.

Semih Özakça ise cezaevindeki kitap sınırlamasının kendisini açlıktan daha çok zorladığını söyledi. Özakça, “Aç kalmanın terörist olmakla sonuçlandığı bir ülkedeyiz” diye konuştu.

'SÖZLERİNİ DUYDUĞUMDA ÇILDIRMIŞA DÖNDÜM'

Nuriye Gülmen şunları söyledi:

"Yemek istemediğimizi iletince, bize özel bir paket göndermeye başladılar. Paketin içinde su, limon, bitki çayları ve meyve suyu bulunuyor. Ancak meyve suyunu kendi diyetimizde olmadığı için iade ediyoruz. Bir gün boyunca suyun içine limon sıkıp, taze nane yaprağı ve şekerle içiyor, ayrıca birkaç hazır bitki çayı ve 10 adet şeker ile iki kaşık tuz alıyordum. Ancak, grevin ilerleyen aşamalarında tuzun azaltılması gerektiğine yönelik hekimlerin verdiği telkinler doğrultusunda iki kaşık tuz yerine bir kaşık tuz alıyorum. Tuzu azalttıktan sonra vücudumdaki ödem de azaldı.

Soylu’nun sözlerini televizyondan duyduğumda adeta çıldırmışa döndüm. Grevimizi ATO’da üç hekim takip ediyor. Bu üç hekim arkadaşımızın Soylu’ya yanıt içerecek bir basın açıklaması yapmasını istiyoruz. Dışarıda ne yiyorsam, burada da onu yiyorum. Sayın Bakan, ATO hekimlerine inanmıyorsa, cezaevi yönetimine sormalı ne yediğimizi, herhalde inanacaklardır."

'VİTAMİNİ VERMİYORLAR'

Semih Özakça ise şunları söyledi:

"Burada ilk isyanım kitap sınırlamasına oldu. 5 kitap sınırlaması olduğu söyleniyor, bu sınırlama açlıktan beter. Açlık grevinden çok bu sınırlama beni zorluyor. Buraya getirildiğimiz günden beri gazete getirilmedi. Benim dışarıda bir tek eyleme katılmışlığım var, o da afiş asmak, ilk kez hapse giriyorum, daha önce tutuklanmadım. Sabıka kayıtlarımız tertemiz. Açlık grevine başlayınca terörist olduk, aç kalmanın terörist olmakla sonuçlandığı bir ülkede yaşıyorum. Benim evimde 2 bin tane kitap var, 20 tane kitap bulmuşlar, terör örgütüne yakın diyorlar. Evimdeki kitapların yüzde 1’i yüzünden bir örgütle ilişkilendiriliyorum.

Dışarıda kullandığım B1 vitaminini burada vermiyorlar. Bunun yerine B1 vitaminini de içeren B12 kompleks vitamini veriyorlar, ancak bu benim zihnimi yoruyor. Tekrar B1 vitaminimin verilmesini istiyorum. İlk talebim bu, müdüriyette el konulan vitaminimin verilmesini istiyorum. Açlık grevinde olmam ve ayakkabımı çıkarırken attığım slogan nedeniyle iki ayrı soruşturma dosyam var. Yürümekte sıkıntı çektiğim için, ranzamı mutfak ve tuvaletin olduğu alt kata indirdiler."