'Toprak bizim namusumuz, biz bu santrali yaptırmayacağız'

'Toprak bizim namusumuz, biz bu santrali yaptırmayacağız'

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde verimli tarım alanları üzerinde yapılması planlanan Alpu Termik Santralinin yapılmasına karşı büyük bir mücadele yürüten, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret eden Çevre ve Yaşam Platformu, yaptığı açıklamada “Toprak bizim namusumuz, asla terk etmeyiz” ifadelerini kullandı.

Çevre ve Yaşam Platformu, Alpu Ovasında kurulması planlanan kömürlü termik santrale karşı gösterdikleri mücadeleye büyük destek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret etti. Çevre ve Yaşam Platformu olarak köylüleri Zonguldak ve Çanakkale’de bulunan santrallere götürdüklerini ifade eden Selim Kurnaz “Bizlere çevreci santral diye tanıtılan Çanakkale Çan santrallerini yerinde gördük. Farklı köylerden onlarca vatandaşımız kömürlü termik santralin neler getireceğini, yaşayanlardan dinlediler. Gördükleri manzarayı da kendi aralarından seçtikleri bu temsilci arkadaşlar ile sizlere iletmek adına ziyaretinize geldik. Bizler Eskişehirliler olarak toprağımıza, havamıza, suyumuza zarar verecek bu santrale karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz.” dedi. 

Görüşmenin ardından açıklama yapan Başkan Büyükerşen,konuyu gerekli hukuki mercilere taşıdıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“En başından beri bu santrale karşı olduğumuzu açıkça dile getirdik. Büyükşehir Belediyesi olarak hem Toprak Koruma Kurulu’nda hem de ÇED sürecinde bu kararlılığımızı sürdürdük. Büyükşehir Belediyemizin yanı sıra Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyelerimiz, kent konseylerimiz, akademik odalar ve sivil toplum kuruluşları ile bu mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz. Sizlerin konuşmalarından ve inancınızdan sonra ne kadar doğru bir duruş sergilediğimizi bir kez daha gördüm. Her zaman yanınızda olacağımızı bilmenizi isterim. Sizlerle el ele vererek bu kötülüğü Eskişehirimize yaptırmayacağız.”