TSK'de 94 devre subaylar kurmaylık sınavına giremeyecek

TSK'de 94 devre subaylar kurmaylık sınavına giremeyecek

TSK’de darbe girişiminde büyük rol alan 94 devre subayların kurmaylık sınavına giremeyeceği öğrenildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) Cemaatçilerin organize şekilde sızdıkları devre olan 94’lülerin kurum içinde kalanlarına da kurmaylık yolu kapatıldı. Aynı zamanda en çok kurmayın çıktığı devre olan 94’lülerden halen görevde olan albaylar kurmaylık sınavına giremeyecek. Kurmaylık sınavlarına girme hakkı yalnız 95’li albaylara verildi.

Cumhuriyet'ten Sertaç Eş'in haberine göre, TSK’ye ilk organize FETÖ sızmasının 1986 yılında gerçekleştiği, bunun çalınan sorularla cemaate mensup öğrencilerin askeri liseye katılımıyla olduğu ortaya çıktı. Bu dönemde soruların çalındığının anlaşılması üzerine askeri liselerde yürütülen soruşturmalar sonucunda alınan öğrencilerin bir kısmının ilişiği kesildi. Ancak TSK’de 94’lü devreler üzerinde darbe girişimine kadar ciddi spekülasyonlar sürdü.

En son geçen yılki darbe girişimine 94’lü çok sayıda subayın aktif olarak katılması bu devreye ilişkin daha önceki iddiaları bir anlamda doğrulamış oldu. Cemaat sızmasının kitlesel olduğu 94’lü subayların büyük bölümünün kurmay olması da dikkatleri çekti. Bu devre aynı zamanda kıdem almak için verilen mümtaz terfilerle de tanındı.