Türk Halk Müziği’nin Üstadı Özay Gönlüm İzmir’de anıldı

Türk Halk Müziği’nin Üstadı Özay Gönlüm İzmir’de anıldı

Türk Halk Müziği’in Üstadı Özay Gönlüm, ölümünün 18. Yılında İzmir Denizlililer Derneği ve Bornova Belediyesi’nin işbirliğinde düzenlenen konserle anıldı. Kültürpark İsmet İnönü Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki konser yoğun ilgi gördü.

Özgür TUĞRUL / YURT

1 Mart 2000 tarihinde kaybettiğimiz Türk Halk Müziği’in Üstadı Özay Gönlüm, ölümünün 18. Yılında İzmir Denizlililer Derneği ve Bornova Belediyesi’nin işbirliğinde düzenlenen konserle anıldı. TSK’nın Suriye’nin Afrin Bölgesi’nde sürdürdüğü Zeytin  Dalı Harekatı’nda 8 askerimizin şehit olduğu haberi üzerine 2 Mart’tan 17 Mart’a ertelenen anma konseri, Kültürpark’taki İsmet İnönü Kültür ve Merkezi’nde gerçekleşti.

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı’nın desteğiyle gerçekleşen konser, büyük beğeni topladı. Murat Can Canbay sunuculuğunu üstlendiği anma konserinin Genel Sanat Yönetmenliğini Ege Üniversitesi DTM Konservatuvarı Öğretim Üyesi Salih Sütoğlu,Müzik Yönetmenliğini ise Ege Üniversitesi DTM Konservatuvarı Öğr. Gör. Mahmut Karagenç yaptı. Barış Sarıkaya’nın dans kareografisini hazırladığı gecede, TRT İzmir radyosu Sanatçıları; Makbule Kaya ve Selcan Kökçen Şahin, Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuvarı Öğretim elemanları; Senem Ersin Genç, Hale Yamaner Okdan, THM Sanatçısı Zeynep İlhan ve Adnan Koparan ile THM İcra Topluluğu sahnedeydi. Başta Denizli yöresi olmak üzere Ege şivesi ve mizahi unsurlarla süslediği Özay Gönlüm türkülerini başarıyla okuyan sanatçılar ayakta alkışlandı.

Tüm katılımcılara Özay Gönlüm’ün eserlerinin topladığı albümü hediye edildiği gecede, İzmir Denizlililer Derneği Başkanı Veli Kasap, verdiği destek nedeniyle tüm Denizlililer ve Özay Gönlüm’ün sevenleri adına Bornova Belediyesi’ne ve Başkan Olgun Atila’ya teşekkür etti. Konseri Bornova Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Hamamcılar ve Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun birlikte izleyen Bornova Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Akkaya ise “Özay Gönlüm gibi değerli bir sanatçıyı anma gecesine destek vermekten ve burada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kendisini saygıyla anıyoruz” dedi.