'Türkiye'nin ilk millet bahçesi Antalya'da olacak'

'Türkiye'nin ilk millet bahçesi Antalya'da olacak'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Karaalioğlu Parkı ve Kent Müzesi'nin de içinde bulunduğu 137 dönümlük alanın, Türkiye'nin ilk millet bahçesi olacağını duyurdu. Türel, "Türkiye'de ilk kez bir stadyumu yeşil alana dönüştürmek için yıktık" dedi.

Türel, belediye olarak yeşil alana dönüştürülmek üzere yıkılan eski stadyum alanı, Kent Müzesi ve Karaalioğlu Parkı'nın, 'millet bahçesi' haline getirileceğini belirtti.

Millet bahçesini ilk bitiren şehrin Antalya olacağını vurgulayan Türel, yaptığı yazılı açıklamada, "Projeye çok önce başlamıştık. Işıklar'daki yıktığımız eski stadyum alanında, yeşil alan ve meydan düzenlemesi çalışması yürütüyorduk. Karaalioğlu Parkı ve Kent Müzesi'nin de içinde bulunduğu toplam 137 dönümlük alan, Türkiye'nin ilk millet bahçesi olacak. Projeyi sene sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Proje kapsamında çalışmalar hızla devam ediyor. Türkiye'de ilk kez bir stadyumu yeşil alana dönüştürmek için yıktık" dedi.
Proje içindeki yer altı otoparkının büyük ölçüde tamamlandığına işaret eden Türel, açık tribünün, mimari yapısıyla nostalji olarak yeniden inşa edildiğini bildirdi.

​Alandaki altyapı çalışmalarıyla projede yer alan süs havuzunda, kaba inşaat ve kaplama çalışmasının tamamlandığını belirten Türel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Peyzaj alanı, yürüyüş yolları, yeşil alanların imalat çalışmaları aralıksız sürüyor. Proje tamamlandığında eski stadyum alanı, yeşil alan ve meydan olarak Kent Müzesi ile Karaalioğlu Parkı'na dahil edilecek. Spor salonu içi, kent müzesi olacak. Tarihi Büyükşehir Belediyesi binası, belediye müzesi olarak hizmet verecek. Fen işleri ve çevre sağlığı binaları da farklı müzelere ev sahipliği yapacak. Karaalioğlu Parkı içinde Kent Müzesi, meydanı, yeşil alanı, Türkiye'nin ilk millet bahçesine dönüşecek."