Türkiye’nin gençleri Bornova’da buluştu

Türkiye’nin gençleri Bornova’da buluştu

81 ilden 81 sivil toplum temsilcisi genç, sorunlara çözüm üretmek için Bornova’da biraraya geldi.

AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) desteği ile Pi Gençlik Derneği ve Bornova Belediyesi ortaklığında yürütülen Genç Bak-İş 2 Projesi’nin Ulusal Zirve Toplantısı başladı. 29 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan “Gençlerin Gözünden Türkiye’ de Mesleki Eğitim ve Genç İşsizliği” başlıklı toplantı için Türkiye’nin 81ilinden 81 sivil toplum temsilcisi genç Bornova’da biraraya geldi.

AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) desteği ile Bornova Belediyesi ve Pi Gençlik Derneği ortaklığında yürütülen Genç Bak-İş 2 Projesi’nin Ulusal Zirve Toplantısı Bornova Belediyesi ev sahipliğinde başladı. Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen “Gençlerin Gözünden Türkiye’de Mesleki Eğitim ve Genç İşsizliği” başlıklı toplantıya Türkiye’nin 81 ilinden gelen 81 genç katılıyor.

Mesleki eğitimin yaygınlaşması ve daha nitelikli hale gelmesi ile ülkemizde süregelen işsizliğe çözüm yaratmak amacıyla hazırlanan projenin Bornova’da yapılan Ulusal Zirvesi 5 gün sürecek. 18-30 yaş arasındaki katılımcılar düzenlenen panellerle yaptıkları saha çalışmaları hakkında bilgi vererek müzakarelere katılacaklar. 

Toplantının 2 Aralıkta gerçekleşecek olan ve diğer sivil toplum temsilcilerinin de katılacağı son panelinde ise gençlerin neden mesleki eğitime yönelmediğine dair yapılan araştırmaların sonuçları yayınlanarak gençlerin çalışmaları konuşulacak. Bornova’nın genç nüfus yoğunluğu olan bir kent olduğunu Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Biz verdiğimiz kararlarda gençlerin görüşlerini dikkate alıyoruz. Ege Üniversitemizle düzenlediğimiz proje pazarı projesinde gençlerin ortaya koyduğu projelerin bir bölümünü hayata geçirdik. Genç Bak İş Projesi de bu anlamda çok önemli” dedi.