UBER davasında karar çıkmadı

UBER davasında karar çıkmadı

Yasadışı olarak faaliyet yürütüğü iddiasıyla UBER'e erişimin engellenmesine ilişkin 10. Asliye Ticaret Mahkemesi'ndeki davanın duruşması bugün görüldü. Mahkeme UBER'e tedbir konulmasına yönelik bilirkişi raporunun da hazırlanması için de bilirkişilere iki haftalık süre verdi. Dava, 7 Kasım'a bırakıldı.

Uber'e erişimin engellenmesi için açılan davanın ilk duruşması Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görüldü. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, duruşma öncesi açıklama yaptı.

'TAKSİCİLER OLARAK DEĞİŞİMLER YAPACAĞIZ'

Aksu "Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın açıklamasının ardından UBER'in yasadışı olduğu bir defa daha anlaşıldı. Korsan taşımacılığa karşı ciddi önlemler alındı. Biz de taksiciler olarak değişimler yapacağız. Mahkemeden karar çıkmasını ve UBER 'e erişimin eklenmesini bekliyoruz" dedi. Aksu, UBER'le ilgili tartışmalar devam ederken "Avrupa’daki taksiciler gibi sağı solu yakıp yıkmak istemiyoruz. Meclis çalışma yapmazsa sabrımız taşar" demiş daha sonra da özür dilemişti.

İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası ile Birleşik Taksiciler Derneği'nin UBER 'e erişimin engellemesi ve haksız rekabetin tespiti için açtıkları davada, birleşen dosyalar ve taraflar arasındaki hukuki ilişkinin niteliği dikkate alınarak davanın bundan sonra tek hakimle değil, üç kişilik heyet ile birlikte davaya görülmesine karar verildi.

Mahkeme ayrıca UBER 'e tedbir konulmasına yönelik bilirkişi raporunun da hazırlanması için de bilirkişilere iki haftalık süre verdi. Dava, 7 Kasım'a bırakıldı.