Ulu Önder'in Foça'ya gelişinin 84. yılı kutlandı

Ulu Önder'in Foça'ya gelişinin 84. yılı kutlandı

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Foça’yı ziyaretinin 84. Yıldönümü dolayısıyla, 9 Nisan 2018 Pazartesi günü, anma programı düzenlendi.

Anma programına; Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Belediyesi Meclis Üyeleri, Foça İlçe Emniyet Müdürü Gülcan Coşkun, Foça Kent Konseyi üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şubesi Başkanı Şeniz Ararat ve üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Foça İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım ve üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Foça Belediyesi, Foça Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şubesi işbirliğiyle hazırlanan program, garaj önünden başlayıp Demokrasi Meydanı’na dek süren kortej yürüyüşüyle başladı. Türk Bayrağı ve Atatürk posterini taşıyıp marşlar eşliğinde Demokrasi meydana ulaşan vatandaşlar, Ulu Önder Atatürk’ü büyük özlem ve minnetle andı. Bergama Belediye Bandosu’nun çaldığı marşlar duygulu anlar yaşattı. Foça Belediyesi Halk Oyunları Ekibi zeybek gösterisi sundu.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şubesi Başkanı Şeniz Ararat, günün önemine ilişkin konuşmalarını yaptı.

ADD Foça Şubesi Başkanı Şeniz Ararat; ‘‘Türkiye Cumhuriyeti’nin her alanda gelişmesi, kalkınması ve çağdaşlaşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yurt gezilerinin çok önemli bir yeri vardır. Bugün Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Foça’ya gelişinin 84. Yıldönümü ve ne mutlu bizlere hep birlikte bu güzel, anlamlı ve mutlu günü kutluyoruz’’ dedi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ konuşmasında; ‘‘Atatürk’ün izinde olan çok değerli dostlarımız, Atatürk’ün Foça’ya gelişinin 84. Yıldönümünü yaşadığımız bu mutlu günde, bizlerle bir arada bulunduğunuz için saygılarımı sunuyorum. Her zaman ve her koşulda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerini, inkılaplarını, laik ve demokratik hukuk devleti söylemini savunmayı sürdüreceğiz. Bugün, özgürlükler içerisinde, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşamamıza olanak sağlayan Ulu Önderimizi, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi, minnet ve şükranla anıyorum’’ dedi.