Ümit Kaftancıoğlu  14. öykü yarışmasını Öznur Babur kazandı

Ümit Kaftancıoğlu 14. öykü yarışmasını Öznur Babur kazandı

1 Nisan 1980’de öldürülen TRT İstanbul Radyosu Prodüktörü, Gazeteci-Yazar Ümit Kaftancıoğlu, ölümünün 38. yıldönümünde Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla anıldı.

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nun evsahipliğinde gerçekleşen törende; Yalın Ses Yayınları tarafından  Ümit Kaftancıoğlu adına 14.sü düzenlenen öykü yarışmasında dereceye giren yazarlara da ödülleri verildi.
Ümit Kaftancıoğlu Öykü Ödülleri ve Anma Etkinliğine;  Kaftancıoğlu’nun gelini, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)  İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, CHP İstanbul Milletvekilleri Zeynel Emre ve Ali Şeker, eski Milletvekili Süleyman Çelebi, öldürülen Gazeteci Metin Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe ve çok sayıda kişi katıldı.

ÖZNUR BABUR BİRİNCİ

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Gazeteci-Yazar Kadri Gürsel ve jüri adına Zeynep Aliye’nin açılış konuşmalarıyla başlayan  anma etkinliğinde; Adnan Özyalçın, Mehmet Güler, Öner Yağcı, Zeynep Aliye, Enver Aysever  Feyza Akbulut Öner ve Hakan Cucunel’den oluşan seçici kurul tarafından ödüle layık bulunan ilk 10 dereceye giren öykü yazarlarına da ödülleri verildi.
Ev adlı öyküsü ile Öznur Babur birinci seçilirken, Ertuğrul Özkeskin ikinci, Süleyman Savaş üçüncü oldu. Zeliha Ergün, Pelin Macit Kutlu, Mustafa Acet, Rasim Savak, Ramazan Güngör, H.Meriç Doruk ve Seyhan Aslan Hanotte de mansiyon ödülü aldılar.
Etkinliğin sonunda Ender Balkır tarafından müzik dinletisi de sunuldu.