Yaz Spor Okulu sezonu görkemli bir törenle kapandı

Yaz Spor Okulu sezonu görkemli bir törenle kapandı

Büyükçekmece Belediyesi Yaz Spor Okulu sezonu görkemli bir törenle kapattı

3 bin 500 öğrencinin katıldığı Büyükçekmece Belediyesi Yaz Spor Okulu’nun mezuniyet töreni gerçekleşti. Sporcu çocuklara sertifikaları verilirken, branşların katıldıkları müsabakalarda derece yapan gençlere de madalya takdim edildi.

Başkan Akgün, başarılı sporcuları kutladı

  2 ay boyunca çocuklara hizmet veren Büyükçekmece Yaz Okulu bugün ödül töreniyle kapanışı Büyükçekmece Atatürk Spor Kompleksi’nde yapıldı. 3 bin 500 sporcu çocuk, yaz okulunda 11 branşta eğitim aldılar. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün de katıldığı kapanış töreninde çocuklarla birlikte spor yaptı. Başkan Akgün yaz okulunda eğitim alan çocuklarla yakından ilgilendi. Onlarla birlikte bisiklet sürdü, tenis oynadı. Renkli görüntülerin oluştuğu kapanış töreninde Başkan Akgün çocukları tebrik etti. Voleyboldan basketbola, okçuluktan bisiklete, tenise kadar pek çok branşın bulunduğu yaz okulunda çocuklar sertifika ile ödüllendirildiler.

Renkli görüntülere sahne oldu

Yaz spor okullarında eğitim almış olan ve dereceye giren genç sporculara da Başkan Akgün, madalyalarını takdim etti. Bunun yanı sıra yine yaz okullarında eğitim alan Büyükçekmeceli genç futbolcular ise Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi spor kulüplerinin de altyapılarında futbola devam ediyorlar. Ödül töreninden sonra çocuklar zumba gösterisiyle kapanışı renkli görüntülerle gerçekleştirdiler.

“Çocuklarımız halk akademisi ve spor akademisine teşvik edilmelidir”

Çocukların spora ve sanata teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “3 bin 500 çocuğumuz daimi olarak devam etti. 11 branştan yaz boyunca akademi mezunu öğretmenleri aracılığıyla eğitim aldılar. 7 bin çocuğumuz Büyükçekmece Spor Akademisi’nde eğitim aldı. Bu eğitim, bu çocuklarımızın hayata bağlanması, normal eğitimlerinde daha başarılı olması ve kendilerine güveninin artması bakımından çocuklarımız şanslı. Kısa zamanda 10 tane çocuğumuz Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe altyapılarına transfer oldular. Çocuklarımızın hayata daha iyi bağlanmalarında, kendilerine olan güveni arttırmaları, daha çok sosyalleşmeleri bakımından belediyelerin, özellikle Büyükçekmece Belediyesi’nin örneği olduğu gibi halk akademilerinde ve spor akademilerinde eğitim almaları teşvik edilmelidir ve buralara çocukların ısındırılması lazım. İşte Büyükçekmece 15 bin çocuğu yaz boyunca ağırladı ve tamamı ücretsiz” diye konuştu.