Yeşil katledecek plan protesto edildi

Yeşil katledecek plan protesto edildi

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi için hazırlanan yeni imar planı protesto edildi.

Protesto Hastane bahçesinde yapılan basın açıklamasının ardından Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyüş ile gerçekleştirilen protestoya Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, CHP Bakırköy İlçe Örgütü, STK ve Çevre Dernekleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

1927 yılından bu yana hizmet veren hastane ve etrafındaki yeşil alan için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı imar değişikliği, yaklaşık 1,5 milyon metrekarelik alanı kapsıyor. Konuyla ilgili hastane bahçesinde bir açıklama yapan Dr. Bülent Kerimoğlu değişikliğini kesinlikle karşı olduklarını belirterek şu açıklamayı yaptı: “Yüz yıllık tarihi bir geçmişi olan bu alanda bir imar değişikliğine gidiliyor. Türkiye’de ve dünyada bir referans hastanesi olan Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin arazisinde yapılan bu düzenlemeyi tüm halkımızla protesto etmek amacıyla burada toplandık. Bize destek veren sivil toplum örgütleri, çevre dernekleri ve geniş bir katılım gösteren halkımızla sadece Bakırköy’de değil İstanbul’da son kalan yeşil alan için uygulanmak istenen imar değişikliğine bir kez daha karşı çıkıyoruz. Tüm yeşil alanları korumak bizim önceliğimiz ki öyle de olmalı.”

Henüz alanla ilgili geliştirilen planı görmediklerini belirten Kerimoğlu, yaklaşık 1,5 milyon metrekarelik yeşil alanın tamamının inşaat alanı olacağının farkında olduklarını söyledi. Konuyla alakalı her türlü yasal yolu deneyeceklerini sözlerine ekleyen Kerimoğlu: “Belediye olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde yapılan bu plan değişikliğine itiraz ettik. Bu itiraz sürecinden bir sonuç alınamaması durumunda bölge idare mahkemelerine yapacağımız başvurularla dava yollarını deneyeceğiz. 1,5 milyon metrekarelik inşaat alanının yapılaşması ile hem kentsel açıdan yaşamı zora sokacağı hem de Bakırköy ve İstanbul’un son nefes alan bölgesinin yok olacağı aşikar. Yapılmak istenen ne kamu vicdanında ne de siyasette kabul edilebilir bir karar değildir. Halk tercihi doğanın, yeşilinin, yaşam alanlarının alanlarının korunması yönündedir.” dedi.