'Yoksulun tapusunu zengine meze ettirmeyeceğiz'

'Yoksulun tapusunu zengine meze ettirmeyeceğiz'

CHP Başakşehir İlçe Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Encümen kararı ile Güvercintepe Mahallesindeki kamulaştırma kararını sert şekilde eleştirildi.

CHP Başakşehir İlçe Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, kamulaştırma kararının kamuoyundan gizlenerek ve alelacele alındığını belirtilere, "Yapılan bu kamulaştırma girişiminin asıl amacı, her geçen gün değer kazanan ve yandaş müteahhitlerin iştahını kabartan Güvercintepe bölgemizde, arsa değerleri gerçek değerini bulmadan evvel taşınmazları bir an önce vatandaşın elinden alıp yandaş müteahhitlere kazandırma çabasıdır" ifadeleri kullanıldı.

'VATANDAŞI YILDIRMA POLİTİKASI'

"AKP yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi’nin, belirli bölgelerde kasten hizmet zafiyeti yaratma, imar sorunları ile vatandaşı karşı karşıya getirme, bölgenin itibarını zedeleyerek vatandaşı yıldırma politikası uyguladığı tüm ilçe kamuoyunun malumudur. Bu zihniyet, ilçemizin mahallerinde karmaşa yaratmak amacıyla yandaş müteahhitlere yol açmakta,  vatandaşa ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışmaktadır" denilen açıklamada şu ifadeleri kullanıldı:

'VATANDAŞIN DEĞİL YANDAŞIN ÇIKARI İÇİN'

Bugün, Güvercintepe mahallemizde yapılan kamulaştırma işleminin asıl amacı tam da budur. Vatandaşlarımızı her türlü hukuki ve sosyal sorunlarla baş başa bırakan bu zihniyet, bugün kamulaştırma tezgahı ile vatandaşa suni bir avantaj sağlama iddiasında bulunmaktadır. Çok iyi bilinmelidir ki, yapılan bu kamulaştırma işlemi kamu yararı gözetilmeden, salt bir kısım yandaşın maddi çıkarları için yapılmaktadır. Vatandaşın yaşam alanına dahi göz diken bu anlayışın, yandaşa fayda sağlamaktan başka bir amacı yoktur.

'CHP HER ZAMAN HAKKIN VE HALKIN YANINDA'

Daha önce de Başakşehir ve İstanbul halkı, maalesef akp’li Belediyelerin bu ve benzeri uygulamalarına şahit olmuştur.
Ancak şunu önemle belirtmek isteriz ki, Cumhuriyet Halk Partisi her zaman hakkın ve halkın yanında olmuştur ve olmaya da devam edecektir. CHP, vatandaşın tapusunu zengine meze ettirmeyecek, bu uğurda hukuki mücadelesinde vatandaşın yanında olacaktır. CHP iktidarında, halkın taleplerine kayıtsız kalma temelli, kamu yararı gözetmeksizin tesis edilen idarecilik anlayışı son bulacak halkın ve hakkın talepleri kazanacaktır.