Yüzlerce bisikletli Çanakkale ruhuyla 330 kilometre pedal çevirecek

Yüzlerce bisikletli Çanakkale ruhuyla 330 kilometre pedal çevirecek

Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıl dönümüne 2 gün kala, Büyükçekmece’de toplanan 10 yaşından 85 yaşına kadar yüzlerce sporcu, bisikletleriyle birlikte anma programları için Çanakkale’ye doğru yola çıktı.

Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi Bisiklet Takımı, Büyükçekmece Bisiklet Kulübü ve Ali Hür Yılmaz Bisiklet İhtisas Kulübü bisikletçilerinden oluşan yaklaşık 200 kişilik kafile sabah erken saatlerde bisikletleriyle yola çıkmak üzere Çanakkale 100’üncü yıl anıtı önünde toplandı.

18 MART'TA CONBAYIR'INDA OLACAKLAR 

10 yaşından 85 yaşına kadar her yaştan vatandaşın katıldığı etkinliğe Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de katılarak destek verdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından hep birlikte pedala basan bisikletliler, zaferin 103’üncü yıl dönümünde Çanakkale’ye doğru yaklaşık 300’da fazla kilometre yol alacak. Bisikletçiler 18 Mart Pazar günü Conkbayırı’nda etaplarını sonlandırarak, Çanakkale şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunacak.

ÇANAKKALE BİR DESTANDIR 

Bisikletçileri uğurlama töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Çanakkale kahramanlarını anmaya ve zaferi kutlamaya başladıklarını söyleyerek, "Bugün burada Büyükçekmece Çanakkale anıtı önünde 4 bisiklet kulübümüzün yüzlerce bisikletçisi ile dedelerimize doğru yola çıkıyoruz. Ataya saygı atalarımıza saygı sürüşüdür. 2010 yılından beri devam ediyoruz buna. Biz 2010 yılından beri Çanakkale’yi bisiklet grubu ile bir başka şekilde anmaya ve bu konuya dikkatleri çekmeye çalışıyoruz. 18 Mart Çanakkale Destanı günü olduğu için başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale’yi geçilmez yapan tüm şehitlerimizi bu vatanı koruyan cumhuriyeti bize emanet eden, vatan için gerekirse toprağa düşmüş ne kadar şehidimiz varsa Afrin’deki şehitlerimize bütün şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyoruz. Çanakkale bir destandır hem anılır, hem de kutlanır. Çanakkale destanı kutlu olsun Türk ulusuna" dedi.