CHP İstanbul'da seçim günü

CHP İstanbul'da seçim günü

CHP İstanbul’da ilçe kongreleri süreci bugün 36 ilçede yapılacak seçimlerle son bulacak. 3 ilçe dün kongre yaparken, 36 ilçe bugün sandık başına gidiyor. Beylikdüzü, Ataşehir, Çekmeköy başkan ve yönetimi belirledi. Beylikdüzü'nde CHP ilçe başkanlığına Taşkın Özer seçildi. Ataşehir’de de tek aday vardı. Hakkı Altınkaynak seçildi. Demokrasi şöleni havasında geçen Çekmeköy CHP ilçe kongresinde ise başkanlık koltuğu için dört aday yarıştı. Hüseyin Kızıldaş 5 oy farkla ilçe başkanı seçildi.

CHP İstanbul'da aylar öncesinde başlayan ilçe kongre süreci bugün gerçekleşecek kongrelerle final yapacak. Üç ilçede kongre önceki gün yapılırken 36 ilçe ise yeni başkan ve yönetimini belirlemek için sandık başına gidecek. Kongre sürecinde başkan adayları 2019 seçimleri, halk ile birlikte siyaset yapma ve dinamik yönetimler oluşturma mesajı verdiler. Ayrıca CHP'nin yerel ve genel iktidarı için yeni yönetimler sorumluluk alacak. Kongre sürecini kesintisiz aktaran Yurt, bugün kongreleri gerçekleştirilen Avcılar, Esenyurt ve Şişli adaylarının mesajlarını da partililerle buluşturacak. Üç adayın ortak mesajı ise demokratik değerlere sahip yönetim anlayışını oluşturmak ve halka dokunmak.

ESENYURT

Abdullah Başpınar: AKP Esenyurt’u yaşanmaz hale getirdi

YAKLAŞIK 15 yıldır Esenyurt’ta iktidar olan AKP Belediyesi Esenyurt‘u yaşanmaz bir yer haline getirdi. 1990 öncesi astım hastalarının rahat nefes alabilmesi için tercih edilen ilçe 2004’ten sonra 14 yıllık AKP iktidarı sayesinde Türkiye’nin hava kirliliği konusunda en yaşanmaz, riskli bölge olarak görülmektedir. Okulların sınıf mevcutları 70-80 kişinin altında değil. Yine Esenyurt’ta 40 bin nüfustan fazla bulunan Saadetdere mahallesinde ilköğretim okulu olmadığı görülmektedir. Son günlerde Esenyurt Suriye cephesinde savaşan IŞİD ve diğer radikal dinci örgütlerin Suriye’den Irak’tan kaçarak saklandığı yer haline geldi. Öte yandan Reina katliamcısı da Esenyurt’ta yakalanmıştı. Hatırlatmakta fayda var. Koskoca ilçede orta ölçekte bir devlet hastahanesi var orada da yeterli hizmet olanağı yok. Yeşil alan koyamadılar park yok her yeri yüksek katlı inşaatlarla doldurdular bırakın parkı nefes alacak hal bırakmadılar trafik zaten çok çok çok kötü 10 dakikalık mesafeyi saatlerce göremiyorsunuz. Gençlerin gideceği alanlar yok gençlik tamamen bonzai ve uyuşturucuya itilmiş ve çok yaygın hal almış anneler babalar perişan ve çaresiz Asayiş çok kötü hemen hemen her gün cinayet işleniyor. Bu günlerde tüm ülke genelinde hava kirliliğinin en yoğun olduğu tek yer olduğu haberleri yapıldı. Hedef ve amacım Esenyurt’u CHP iktidarı ile bu olumsuz durumdan kurtarmak olduğu için ilçe başkanlığına aday oldum.

AVCILAR

Erdal Nas: Partimin başarısı için çalışacağım

GÖREV sürem içerisinde eşit ve adil bir yönetim sözü veriyorum. Sadece partimin başarısı için çalışacağım. Avcılar, CHP’nin değerlerini her ortamda temsil eden bir bölgedir, iktidar yürüyüşünün mihenk taşıdır. Duyarlı halkımız, demokrasi ve insan hakları ihlallerine parti örgütümüz çatısı altında dur demektedir. Birliğimizi korumak ve partimizi yeniden iktidar yapmak için aday oldum. Görev sürem içerisinde eşit ve adil bir yönetim sözü veriyorum. Sadece partimin başarısı için çalışacağım. Yolumuzda bölmeden, bölünmeden, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden yürürken, partimizi yerelde ve genelde iktidara taşımak için Cumhuriyet Halk Partiliyim diyen, bu anlamda kendini sorumlu hisseden, elini taşın altına koyan herkesle de birlikte yürümeye varız.

ŞİŞLİ

Mustafa Akın Özerdem

1963 İzmir doğumluyum. Sırasıyla Bornova Anadolu Lisesi'nden ve A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye bölümünden mezun oldum. Kısa bir süre özel bir bankada yöneticilik eğitimi aldıktan sonra özel çalışmaya başladım. 30 yıla yakın bir zamandır ortağı olduğum şirketlerde yöneticilik yapıyorum. İki çocuk babasıyım. Çok iyi derecede İngilizce biliyorum. 25 yıldır Şişli'de yaşıyorum. 1999 yılından beri CHP üyesiyim. Bu süre zarfında üyeliğinden yöneticiliğine değişik kademelerinde yer almaktan onur duyuyorum. Şişli CHP'de büyük bir ayrışma ve gruplaşma var. Ötekileştirme, değersizleştirme var. Çok sayıda üye partisine küsmüş, uzaklaşmış. Üç dönemdir başkan olan Veli Çelik bu ayrılığı gidereceğine daha da körüklemiş durumda. Ben ise örgütsel barışı sağlayarak, örgütü kaynaştırarak, birlikte çalışmaya sevk ederek önü- müzdeki 2019 sürecinde Şişli CHP'yi tek yumruk haline getirmek istiyorum. Bunun için aday oldum.

3 ilçede başkan ve yönetim beli oldu

İSTANBUL'da bugün 36 ilçede kongre heyecanı yaşanırken önceki gün sandık başına giden Beylikdüzü, Ataşehir, Çekmeköy baş- kan ve yönetimi belirledi. Beylikdü- zü'nde CHP ilçe baş- kanlığı koltuğuna aday olan Taşkın Özer, 7100 partilinin ortak kararı ile tek aday olarak girdiği kongrede ilçe başkanı seçildi. Ataşehir ilçe kongresinde de tek aday vardı. Partinin aldığı karar doğrultusunda Hakkı Altınkaynak seçildi. CHP'nin yerelde iktidar olduğu Ataşehir'de geçtiğimiz günlerde Belediye Baş- kanı Battal İlgezdi görevinden uzaklaş- tırılmıştı. Ataşehir'deki parti içindeki birlik ve bütünlük tüm ilçede olumlu not aldı. Demokrasi şö- leni havasında geçen Çekmeköy CHP ilçe kongresinde ise başkanlık koltuğu için dört aday yarıştı. Coşkulu geçen kongrede Hüseyin Kızıldaş ilçe başkanı seçildi.Yoğun katılımı olduğu kongerede CHP'nin Çekmeköy'de yeniden iktidarı için yeni politikaların geliştirilmesi mesajı çıktı.

BUGÜN SEÇİM OLAN İLÇELER ve ADAYLAR

Çatalca: Halil Gök
Tuzla: Hasan Uzunyayla
Eyüp: Sinan Akçiçek, Özgür Nemutlu, Safi Karayalçın,
Doğan Sarıtaş, Mustafa Tüysüz
Fatih: Soner Özimer
Bayrampaşa: Hasan Mutlu, Remzi Albayrak
Beşiktaş: Sebahattin Öztürk
Sancaktepe: Alper Yeğin
Sarıyer: Erdal Sarıgöl, Sevim Yalınkılınç, Yeter
Büyükdurmuş, Ali Sönmez, Hasan Saim Öztürk,
Uğurhan Atma
Silivri: Suna Göçengil
Şişli: Veli Çelik, Mustafa Akın Özerdem
Üsküdar: Onur Cingil, Erdoğan Altan
Kağıthane: Mehmet Ali Yüksek, İbrahim Barut
Büyükçekmece: Hüseyin Gökbulak
Esenler: Bülent Ötebay
Şile: Şecaattin Güney
Avcılar: Erdal Nas, Erhan Bozan,
Ümraniye: Cafer Aktürk, Baki Doğan
Güngören: Aleattin Aktay, Temel Akkoç
Sultangazi: Murat Poyraz, Bezat Ünal
Adalar: Hıdır Delipınar
Sultanbeyli: Murat Kantekin
Esenyurt: Abdullah Başpınar, Ali Gökmen
Bakırköy: Selçuk biber
Bağcılar: Hikmet Çelik
Beyoğlu: Oğuz Ünver, Bekir Özcan, İnan
Güney, Engin Baba
Zeytinburnu: Abdullah Şahin, Metin Doğan
Gaziosmanpaşa: Ali Gezer, Ümit Kaplanseren,
Ahmet Gürbüz, Binali Değdeviren
Bahçelievler: Gökmen Güneş, Mehmet Ali Acar,
Mehmet Ali Özkan
Başakşehir: Özgür Karabat
Küçükçekmece: Haydar Koparan, Turgay Özcan
Maltepe: Zeynep Alçınkaya Babacan, Engin Özkan
Kartal: Muammer Çelebi, Erdal Kıskanç
Dila Damla Öner,
Kadıköy: Turgay Er, Ali Narin
Pendik: Doğan Çakmak, Bayram Bekar, Rıza Karataş
Beykoz: Mahir Taştan, Aydın Düzgün
Arnavutköy: Ruhi Tuncel