Game of Thrones'un Duvar'ı gerçek olabilir mi?

Game of Thrones'un Duvar'ı gerçek olabilir mi?

Dünyaca ünlü Game of Thrones dizisinde yer alan devasa buz bariyeri Duvar gerçek hayatta inşa edilebilir mi? Soruyu buzulbilimci Martin Truffer yanıtladı.

HBO TV serisi Game of Thrones'taki meşhur ‘Duvar', Gece Kralı ve Ak Gezenler ile Yedi Krallık'ın arasındaki sınırı simgeliyor.
Peki gerçek hayatta bu kadar devasa buzdan bir bariyer mümkün mü? Alaska Üniversitesi'nden buzulbilimci Martin Truffer bu soruya hayır yanıtı veriyor.

Buzun kendi ağırlığı altında deforme olacağını belirten Truffer, Game of Thrones'ta 482 kilometre uzunluğunda 213 metre yüksekliğinde olduğu belirtilen Duvar'ın deforme olmamak için fazla ağır olduğunun altını çiziyor. Live Sience'a konuşan Truffer'a göre bu Antarktika buzulundaki basınçtan çok daha fazlası demek. Antartika buzulunun ağırlığı, Duvar'ın aksine çok daha geniş bir alana yayılmış durumda.

'BİRKAÇ GÜN BİLE AYAKTA DURAMAZ'

Buzun erime hızının, en az sıfırın altında 40 derece sıcaklıkta yavaşlayacağını belirten Truffer, bu durumda bile 'Gece Nöbeti' tarafından Duvar'a sürekli bakım yapılması gerekeceğini belirtiyor.
Truffer, Duvar civarında orman bulunduğu için sıcaklığın muhtemelen sıfırın altında 10 derece olduğunu varsayıyor ve ekliyor: "Bu sıcaklıkta Duvar birkaç ay hatta belki birkaç gün içinde hızlıca çökerdi. Duvar'ı sadece birkaç günlüğüne korumak için bile sihirli güçlere gerek var."

Buzulbilimcinin aktardıklarına göre bu Duvar'ın belirtilen yüksekliğini desteklemek için 40 kat daha geniş olması gerekiyor.

Dünya çapında milyonlarca insan tarafından izlenen Game of Thrones dizisinde yer alan ve hikayeye göre inşası sırasında antik büyülerin de kullanıldığı Duvar, Yedi Krallık'ın kuzey sınırında bulunuyor. Kalelerinde bulunan 'Gece Nöbeti' tarafından savunuluyor.