4 kişiyi öldürdüğü için tutuklandı: Masumum dedi

4 kişiyi öldürdüğü için tutuklandı: Masumum dedi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde 4 akademisyeni silahla vurarak öldüren araştırma görevlisi Volkan Bayar (38), Eskişehir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada, “Ben suçsuzum, karıncayı bile incitebilecek biri değilim. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Parasal ve içsel her türlü arkalarındayım. Ben bu olayı tasarılamış değilim” diye konuştu

ESOGÜ Meşelik Yerleşkesi'ndeki eğitim fakültesinde 5 Nisan 2018'de olan olayda, araştırma görevlisi Volkan Bayar; Dekan Yardımcısı Dr. Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, Öğretim Azası Dr. Serdar Çağlak ve Araştırma Görevlisi Yasir Armağan'ı silahla vurarak öldürdü. Üniversitede yaşanan dehşetin hemen peşinden Volkan Bayar ile ilgili 'tasarlayarak isteyerek öldürme', Saadet Aylin Yağan ile ilgili da 'azmettirme' suçundan 4'er sefer ağırlaştırılmış ömür boyu mapus cezası istemiyle dava açıldı. Volkan Bayar ile azmettirici olduğu öne sürülen daha önceki eşi Saadet Aylin Yağan'ın yargılanmasına devam edildi. Eskişehir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya katil zanlısı Volkan Bayar, Kocaeli Yüksek Güvenlikli F Tipi Mahpushane’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) metoduyla bağlandı. Tutuksuz zanlı Saadet Aylin Yağan ise salonda hazır bulundu.

Zanlı Volkan Bayar, suçsuz olduğunu iddia ederek,“Ben suçsuzum, karıncayı dahi incitebilecek biri değilim. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Parasal ve içsel her türlü arkalarındayım. Ben bu olayı tasarılamış değilim. Şayet tasarılamış olsaydım, kaçma tasarım da olurdu. Beni kimse yakalayamazdı. Şayet kaçma niyetim olsaydı yanıma birkaç şarjör daha alırdım. Fakültede kaçacak haşere kalmazdı. Aylin gerek evli olduğumuz dönemde, gerekse boşanmış olduğumuz dönemde beni şiddet eylemine teşvik etmemiştir. Beni azmettirmiş değildir, bana rastgele bir beyanı bile mevzubahis değildir. Artık daha fazla konuşmak istemiyorum, benim görevim bitirmiştir. Mahkemenin hakkımda vereceği karar saygılıyım, ben bundan sonraki duruşmalara da katılmak istemiyorum” dedi.

Mahkemeheyeti, zanlı Volkan Bayar’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.