Bekçilere ateş açtı, polis arabasına çarptı!

Bekçilere ateş açtı, polis arabasına çarptı!

Hatay'da polisin 'dur' ihtarına uymayan otomobilden semt bekçilerine ateş açıldı. Kaçmaya çalışırken önüne çıkan bir polis memuruna çarparak yaralayan otomobilin sürücüsü, daha sonra aracı ve yanında bulunan Döndü K.'yı olay yerinde bırakıp, yaya olarak kaçtı

Saat 23.30 sıralarında merkez Antakya kazası Emek Mahallesi Ümit Sokak'ta uygulama yapan ekipler, şüphelendikleri 31 DU 909 plakalı otomobili durdurmak istedi. 'Dur' ihtarına uymayan otomobil sürücü, uygulama noktasındaki mahalle bekçilerine tabancayla ateş açtı. Bekçilerin de karşılık vermesi üzerine kaçmaya başlayan otomobil sürücüsü, durdurmaya çalışan polis memuru Malik Kadirsoy'a çarpıp, takriben 10 metre sürükledi. Olayın ardından otomobilin sürücü, içerisinde arkadaşı Döndü K.'nın da bulunduğu aracı terk edip, yaya olarak kaçtı.

Yaralı polis memuru, yurttaşlar ve meslektaşlarının yardımıyla otomobilinden altından çıkartılıp, olay yerine çağrılan ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Operasyon edilen ve yoğun bakım biriminde tedaviye alınan polis memurunun hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Olayla alakalı çalışma başlatan polis ekleri, otomobilde bulunan Döndü K.'yı, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Kaçarken yere poşet içinde uyuşturucu madde attığı belirleyen ve isiminin Nuri K. olduğu öğrenilen kuşkulunun yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.