Böbrek taşını vitrinde saklıyor

Böbrek taşını vitrinde saklıyor

67 yaşındaki işçi emeklisi sağlık kontrolü için gittiği hastanede bir böbreğinin çalışmadığını ve taş olduğunu öğrendi. Ameliyat ile böbreği alınan adamın böbreğinden çıkan yumurta büyüklüğündeki taş görenleri şaşkına çevirdi.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, Kışlalar Mahallesinde yaşayan demir ve çelik fabrikasından emekli olan 3 erkek 1 kız babası Kemal Salim Akdeniz, iki yıl önce prostat kontrolü için ilçede bulunan sağlık kuruluşuna başvurdu. Akdeniz'e hastanede doktorlar tarafından yapılan tetkikler neticesinde sağ böbreğinde taş olduğu ve böbreğin fonksiyonlarını yeterince yerine getiremediği teşhisi konuldu.

Adana'da Başkent Üniversitesi Hastanesinde yaklaşık 4 saatlik bir ameliyatla fonksiyonlarını yerine getiremeyen sağ böbreği alınan Akdeniz'in böbreğinden yumurta büyüklüğünde tek parça halinde taş çıkartıldı.

Gittikçe artan ağrılardan şikayetçi olan ve bu nedenle hastaneye gittiğini ifade eden Akdeniz, ‘bundan 2 yıl önce prostat oluşumunu önlemeye yönelik önce sağlık ocağına ardından hastaneye giderek üroloji polikliniğine başvurdum. Orada yapılan tetkik ve tahliller neticesinde beni muayene eden üroloji hekimi sağ tarafımda bulunan böbreğimin fonksiyonlarını getirmediğini, yapılan ölçümlerde 1,5 santimetre çapında taş olabileceğini ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi.’

Ameliyat olmak için Adana Başkent Hastanesine başvurdum. Hastanede yapılan birçok tetkik ve tahlillerden sonra sağ böbreğimin çalışmadığı ve diğer organlara zarar vermemesi için taş ile birlikte alınması gerektiğini söyledi doktorlar. Yaklaşık 4 saat gibi uzun süren bir ameliyat sonrası böbreğim ile birlikte aldılar. Yaklaşık 6 santimetre çapında yumurta büyüklüğünde kaya parçasını andırır şekilde çıkan taşı görünce “çok şaşırdım, hala da şaşkınlık içerisindeyim. Çok şükür şimdi sağlığıma kavuştum” dedi.

Kemal Salim Akdeniz, yumurta büyüklüğündeki börek taşını evinin salonunda bulunan vitrinde saklıyor.