Canımız yandı: 2 çocuk!

Canımız yandı: 2 çocuk!

Ulukışla'da yangın faciası: 2'si çocuk 4 ölü, 3 yaralı

Niğde'nin Ulukışla kazasına bağlı Hacıbekirli köyündeki bir hanede, mangaldan çıktığı belirtilen yangında 2'si çocuk, 4 kişi can verdi, 3 kişi yaralandı. Evde bulunanların, mangaldaki ateşin kapıyı tutuşturduğu için dışarı çıkmayı muvaffak olamadıkları belirtildi.

Hacıbekirli köyünde saat 00.30 sıralarında Subaşı ailesine ait müstakil hanede yangın çıktı. Alevler kısa müddette tüm hanesi sardı. Köylülerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ve sıhhat ekipleri gönderildi. Pencereden atlayan Murat Subaşı (50), Necati Doğan (54) ve Nuray Doğan (51) yangından yaralı olarak kurtuldu. Yangın esnasında evin bir bölümü çöktü. Gelen itfaiye ekipleri, alevlere müdahale ederek yangını söndürdü. Evde yapılan incelemede, Kutsal Subaşı (51), Fadime Doğan (26), Necati Doğan (5) ve Murat Muhammet Doğan’ın (2) cesetlerine erişildi.

Yaralılardan Murat Subaşı ve Nuray Doğan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, Necati Doğan’a ise ambulansta ayakta müdahale edildi.

KAPI TUTUŞTUĞU İÇİN ÇIKAMAMIŞLAR

Yapılan ilk incelemede, yangının akşam yemeği için yakılan mangaldan kaynaklandığı belirledi. Mangalda yanan ateşin kapıyı tutuşturduğu, bu yüzden de hanedekilerin dışarı çıkamadığını aktardı.

'ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR'

Ulukışla Kaymakamı Osman Şahin, gece yarısı üzücü bir hadise yaşandığını belirterek, hanede bulunan 7 kişiden 3’ünün camdan atlayarak canlarını kurtardığını söyledi.

VALİ ŞİMŞEK İNCELEME YAPTI

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, köye gelerek yangının çıktığı hanede incelemelerde bulundu. Kaymakam Osman Şahin'den bilgi alan Vali Şimşek, ihbar üzerine ekiplerin olay yerine gelerek yangına hemen müdahale bulunduğunu söyledi. Yapılan çalışmalar neticesinde yangının söndürüldüğünü anlatan Şimşek, "Ancak hane ahşap, toprak ve kerpiç bir ev. Yangın neticesinde göçmeler oluştu" diye konuştu.

Evde 4 kişinin cansız bedenine erişildiğini belirten Vali Şimşek, "Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Olayla alakalı adli tahkikat da devam ediyor" dedi.

'YANGINI FARK ETTİĞİMİZDE BÜYÜMÜŞTÜ'

Ev sahibi Necati Doğan ise yangını fark edince camı ve pencere korkuluğunu kırarak dışarı çıktığını anlattı. Camı kırınca alevlerin daha da arttığına dikkati çeken Doğan, "Ben içerideydim, dışarı çıktım. İçeride gelinim, torunlar, gelinimin annesi ve babası vardı. Ben pencereden atladığımda gelinin babası 'yanıyorum' diye suyun altına yattı. Ben yangını fark ettiğimde büyümüştü" ifadelerini kullandı.