Cemevini soydular

Cemevini soydular

Sultanbeyli'de, bir gün evvel gece saatlerinde cemevine giren kimliği belirsiz kişi veyahut kişiler, camları kırarak içeri girdikten sonra yerlere provokasyon emelli yazı yazıp, bağış kutusunda bulunan bir miktar parayı çaldı

Olay, bir gün önce gece saatlerinde Sultanbeyli Yavuz Selim Semti'nde bulunan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Cemevi'nde oldu. Cemevi'ne gelen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, tuvalet camlarını kırarak içeri girdikten sonra yerlere ve camlara provokasyon emelli yazılar yazdı. Daha sonra Cemevi'nde bulunan bağış kutusundaki takriben 300 lirayı alarak kayıplara karıştı. Sabah saatlerinde Cemevi'ne gelen görevlilerin vaziyeti fark etmesinin ardından ihbar üzerine olay yerine polis ekipleri gönderildi. Olay yeri inceleme polisleri kuşkululardan bir iz bulmak için uzun müddet çalışmalar yaptı. Saldırı haberini alan diğer kazalarda bulunan cemevlerinin görevlileri olayın yaşandığı yere geldi.

VALİLİKTEN İZAH

Valilikten yapılan yazılı izahta, "Bugün Sultanbeyli kazamız Yavuz Selim Semti'nde bulunan Pir Sultan Cemevi'nde 'Hırsızlık ve mala zarar verme' olayı ihbarı alınmıştır. Olay yerine gönderilen Şehir Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce ihtiyaç duyulan inceleme yapılarak tahkikat başlatılmıştır. Pir Sultan Cemevi'ne tertip eden bu menfur eylemi şiddetle kınıyoruz." denildi.