Cezaevinde infaz memurlarına dava

Cezaevinde infaz memurlarına dava

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, “uyuşturucu baronu” Kadir İnan’a tutuklu bulunduğu cezaevinde cep telefonu verdikleri gerekçesiyle, arasında infaz koruma memurlarının da bulunduğu 8 kişi hakkında dava açtı

İddianamede, ihbar üzerine yapılan aramada ele geçirilen cep telefonunda da İnan’ın kardeşi Zülfikar İnan’a ait hat çıktığı ifade edilirken, şüpheliler “cezaevine yasak eşya sokma” suçundan 5 yıla kadar hapsi istendi. Öte yandan, soruşturmanın başlamasına neden olan ihbarda, suç örgütü lideri İnan’ın cezaevi müdürü dahil tüm personeli parayla kontrol altına aldığı belirtilmesine karşın, cezaevi müdürü Murat T. hakkında dava açılmaması dikkat çekti.

YASTIĞIN İÇİNDE CEP TELEFONU

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre Kayseri Emniyet Müdürlüğü’ne gönderilen bir ihbarda, “Kayseri Bünyan Cezaevi’nde yatmakta olan FETÖ’cü mafya babası Kadir İnan cezaevinde cep telefonu kullanıyor. Güvendiği adamlarından biriyle görüntülü konuştu ve kulak misafiri olduğum kadarıyla, cezaevinden kaçmayı planlıyorlardı. Adamlarının ortamlarda konuştuğu kadarıyla cezaevi müdürü ve neredeyse bütün gardiyanları para vererek, emrine aldığı konuşuyorlar” ifadeleri yer aldı. Bunun üzerine İnan’ın, Serhat Ezer ve Volkan Kara isimli kişilerle beraber kaldığı Kayseri 1 No’lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu A-26 No’lu odada arama yapıldı. Yapılan aramada, bir yastığın içinde cep telefonu ve kulaklık, bir yatağın içinde de şarj aleti bulundu.