Çinli kadının katili IŞİD'li çıktı

Çinli kadının katili IŞİD'li çıktı

2 ay önce İstanbul'da esrarengiz bir şekilde kaybolduktan sonra öldürüldüğü anlaşılan Çinli iş kadını Lisha Yu'nun, Reina katliamı dolayısıyla tutuklanan IŞİD'li sanıklardan biri olan Yunuscan T.'nin ekibi tarafından kaçırıldığı ortaya çıktı.

Bir ithalat firmasında çalışan Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşı Lisha Yu, 2 Ekim'de yaptığı trafik kazasının ardından kayboldu. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin verdiği ifadelerden sonra, Lisha Yu'nun cesedi Bilecik'in Söğüt İlçesine bağlı Kızılsaray köyünde, bir çiflik evinde toprağa gömülü olarak bulundu.

Çinli kızın cesedinin bulunduğu çiftliğin sahibi Uygur kökenli Abdulgaffar T. ise kendisini çevreye alternatif tıp dalında ileri gelen bir uzman olarak tanıttığı biliniyor.

REİNA DOSYASINDAKİ IŞİD'Lİ

Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre, olayla ilgili yapılan titiz çalışmaların ardından, Lisha Yu'nun kaçırılma işini Yunuscan T.'nin planladığı ortaya çıktı. Yunuscan T.'nin adı Reina katliamı soruşturmasında 'terör örgütü IŞİD üyesi' olarak geçiyordu.

BAGAJDA ÖLDÜ

Soruşturmada olayların detayları da birbir ortaya çıkmaya başladı. İddialara göre Yunuscan T. ve ekibi aracıyla yola çıkan Lisha Yu'yu takip etti. Bir süre sonra arkadan Lisha Yu'nun aracına çarparak durmasını sağladılar. Kaza olduğunu zanneden kadın, şüpheliler tarafından etkisiz hale getirilip, bagaya konuldu. Şüphelilerin iddiasına göre Lisha Yu, çiftliğe götürülürken bagajda havasız kalarak öldü.

Güvenlik güçleri, olayın detaylarını araştırmaya devam ediyor. Bugüne kadar gözaltına alınan 8 kişiden altısı tutuklanarak cezaevine konuldu.

YURT HABER