Cinsel saldırı sanığının avukatları çekildi

Cinsel saldırı sanığının avukatları çekildi

​​​​​​​Cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan Prof Dr. Hasan Bilgili’nin avukatları davadan çekildi

Veteriner hekim Ç.B.'ye cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan Prof. Dr. Hasan Bilgili'nin tutuksuz yargılanacağı davanın ilk duruşması yarın yapılacak. Ankara’daki duruşma öncesi Bilgili'nin avukatları Nizamettin Bulut ile Erol Yılmaz Aras, vekillikten çekildi. Yaşanan bu gelişme üzerine Ç.B’nin avukatları bizim içinde farklı bir durum oldu, biz de şuan yarın ki aşamayı merak ediyoruz, Avukatları olacak mı, kim olacak, nasıl bir savunma verecekler? O açıdan bizim için de önemli” diyerek değerlendirdi.
Davada ayrıca, delilleri yok etmek amacıyla Bilgili’ye yardım ettiği ileri sürülen veteriner hekim Serkan D. ile Ç.B.’nin vücudundaki cinsel saldırı izlerini temizlediği iddia edilen jinekolog Hüseyin Ş. de sanık olarak yargılanacak. İdari soruşturma sonucunda YÖK kararıyla üniversitedeki görevinden çıkarılan Hasan Bilgili ile Serkan D. ve Hüseyin Ş. yarın ilk kez hâkim karşısına çıkacak.  

GEÇEN NİSAN TUTUKLANDI

Hasan Bilgili, geçen nisan ayında, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde Öğretim Üyesi olduğu dönemde kendisine ait hayvan hastanesinde çalışan veteriner Ç.B.’ye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınarak mahkemece tutuklandı.

Savcılık tarafından resen tahliye edilen Bilgili hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı’, ‘cebir ve tehdit ile hürriyeti yoksun kılma’, ‘tehdit’ ve ‘hakaret’ suçlarından 5 yıldan 27 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.