Çöp kutusundan bebek çıktı

Çöp kutusundan bebek çıktı

Tecavüzden doğan çocuğunu çöp kutusuna bıraktı.

Dün, akşam saatlerinde 14 yaşındaki A.A., yeni doğmuş çocuğunu çantaya koyarak çöp konteynerine bıraktı. Aşağı Zaferiye Mahallesi Yormaz Sokak'ta üzerindeki bir evde oturan Nebahat Gümüş, olayı gördü ve bir süre sonra çöp konteynerinden ağlama sesi duyarak, gidip çantayı kontrol ettiğinde içerisinde yeni doğan bir kız bebeği buldu.

Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Çocuğu bırakanın çöp konteynerine yaklaşık 100 metre mesafedeki apartmanda oturan A.A. olduğunu belirledi. A.A., ve çocuğu çağrılan ambulansla Keşan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

A.A., polise verdiği ilk ifadede geçen yıl Tekirdağ'da kaldığı yetiştirme yurdundan kaçtığını ve sığındığı metruk evde tanımadığı bir kişinin tecavüzüne uğradığını iddia etti. A.A., daha sonra yetiştirme yurdundan ayrılarak, Keşan'da yaşayan anne ve ablasının yanına geldiğini kaydetti. Bebek, Anne A.A. pazartesi günü taburcu edilerek, koruma altına alınacağı ve Edirne Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yurda yerleştirilecekleri kaydedildi.