Doğmamış bebeğini öldürdü, eşini yaraladı...

Doğmamış bebeğini öldürdü, eşini yaraladı...

Doğmamış bebeğini öldüren, eski eşini yaralayan sanığın 20 yıl hapsi istendi

Bursa'nın İnegöl kazasında boşandıktan sonra beraber yaşamaya devam ettiği 5 aylık gebe Merve Pekdemir'i (27) silahla vurarak bebeğin ölümüne, genç kadının da engelli kalmasına kapı araladığı iddiasıyla gözaltına alınan Hüseyin Bakay'ın yargılanmasına başlandı. Bakay, savunmasında ''Netlikle bilerek vurmadım, tamamiyle kazayla oldu'' derken, duruşma savcısı, maznuna 20 sene mapus cezası verilmesini istedi. 

Olay, 19 Mart 2018'de Bursa'nın İnegöl kazası Turgutalp Semti'nde bulunan 3 katlı binanın en üst katındaki dairede oldu. Merve Pekdemir ve Hüseyin Bakay, boşandıktan sonra birlikte yaşamaya devam etti. Hüseyin Bakay'a gezmek istediğini söyleyen 5 aylık hamile kadın negatif cevap alınca çift arasında tartışma başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Merve Pekdemir, sehpanın üzerinde duran silahı alarak Hüseyin Bakay'a doğrulttu.

Bakay müdahale etti. Bu sırada ateş alan silahtan çıkan kurşun, Merve Pekdemir'in yanağından girip kafasının arkasından çıktı. Ağır yaralanan Pekdemir, ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneye yattıktan 6 gün sonra karnındaki bebeğini kaybeden Pekdemir'e rehabilitasyon sonrası yüzde 54 oranında engelli raporu verildi. Hüseyin Bakay ise çıkarıldığı mahkemece gözaltına alındı.

'BİLEREK VURMADIM'

İle ilgili 'isteyerek adam öldürmeye girişim' suçundan 16 seneye kadar mapus cezası istemiyle dava açılan tutuklu maznun Hüseyin Bakay'ın yargılanmasına İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Merve Pekdemir'in hazır bulunduğu duruşmada tutuklu maznun Hüseyin Bakay, "Olay günü sehpanın üzerinde duran silahı Merve aldı. Ben de elinden almaya çalıştım, bu sırada silah patladı. Tamamiyle kazayla oldu. Netlikle bilerek, vurmadım" diye konuştu.

'ÇOCUĞUMU KAYBETTİM, DAVACIYIM'

Merve Pekdemir ise "Ne olay öncesini ne de sonrasını anımsıyorum. Fakat beni vurduysa Hüseyin'den başkası yapmamıştır. Yüzde 54 oranında engelli vaziyetteyim. Çocuğumu kaybettim. Davacıyım" dedi.

İfadelerin alınmasının ardından mütaalasını izah eden Cumhuriyet savcısı, genç kadının sakatlanmasına, doğmamış bebeğin ölümüne kapı aralayan Hüseyin Bakay'a 'hamile kadını kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 20 yıl hapis cezası verilmesini istedi. 

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.