'Dolandırmak için klip de çekmişler'

'Dolandırmak için klip de çekmişler'

Durum Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi sanal devriye ekipleri tarafından belirlendi.

Sosyal medyada bir grup, yasa dışı bahis sitelerinde başkaları yerine oynadıkları kuponlarla birçok kişinin yüksek kazanç elde etmesini sağladıklarını söyleyerek vatandaşları dolandırdılar. Durum Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi sanal devriye ekipleri tarafından belirlendi. İnandırıcı olması için bu yöntemle çok para kazanan kişiler varmış gibi göstermek için klip çekip bunu da sosyal medyadan vatandaşlara gönderdikleri tespit edildi.

Polis zanlılara yönelik yaptığı operasyonda 25 şüpheliden 20'sini Adana, Mersin ve Bartın'da düzenlediği eş zamanlı operasyonla yakaladı. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkartılan zanlılardan Mahsun Ş., Onur D. ve Önder A. tutuklanırken 15 zanlı adli kontrol tedbiriyle, 2 zanlı ise savcılıktan tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

Zanlıların bu yöntemle Elazığ depreminde evi zarar gördüğü için o günden beri çadırda ailesiyle birlikte yaşam sürdüren Suat Gözütok'u 56 bin liralık yardım yapacaklarını söyleyerek dolandırdığı öğrenildi. Paranın tamamının yurt dışından yatırılacağı için havale parası gerektiği yalanıyla depremzededen 4 bin 300 lira daha para aldıkları belirlendi. Para gelmeyince depremzede dolandırıldığını anlayıp polise başvurdu.