'Döner Kardeşler' suç örgütü hakim karşısında!

'Döner Kardeşler' suç örgütü hakim karşısında!

Zeytinburnu ve etrafında faaliyet gösterdiği ileri sürülen "Döner Kardeşler" isimli suç örgütüne yönelik 12'si tutuklu 28 maznunlu davanın ilk duruşması bugün görüldü

Örgüt öncüsü olduğu iddiasıyla yargılanan Emirhan Döner, “İşlediğim bütün suçların cezasını çektim" diye konuştu.

Bakırköy 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya 12 tutuklu ile 16 tutuksuz maznun, taraf avukatları ve yakıntıcılar katıldı. Kimlik tespitinin yapılması ve iddianamenin okunmasıyla başlayan duruşma tutuklu maznun Yunus Tatlı'nın savunma yapmasıyla devam etti.

EVİNDE CİNAYET TOPLANTILARI YAPILDI

Örgüt yöneticiliği suçundan yargılanan Yunus Tatlı (31) savunmasında Emirhan Döner ile internetten tanıştığını belirterek “Bana vatanperver olduğunu, uyuşturucuya karşı olduğunu söyledi. Sonra yüz yüze tanıştık. Emirhan Döner'in direktifiyle silah taşımaya başladım. Evinde cinayet toplantıları yapıldı. Beni kullandıklarını fark edince Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na gidip yakıntıda bulundum." dedi. Tatlı, ayrı olarak Emirhan Döner'in kendisine kadın iç çamaşırı giydirdiğini ve resimlerini çekerek internette paylaştığını iddia etti.

EYLEMLERİNE SEMPATİ DUYDUM

Tutuklu sanık Ahmet Burak Güreler (29) ise, 2017 seneyin Haziran ayında örgüte katıldığını dile getirerek şunları söyledi: “Sosyal medya hesabını aktif kullanıyordum. Örgütün 2016 senenindeki eylemlerine sempati duydum. Eylemlerinde koğuş basmış, teröristlerle çatışmıştı. Dedelerinin cenazelerine de gidip Turhan ve Emirhan ile tanıştım. Eylemlerine katıldık, Bahri Örnek'in evinin önünde ateş açtık. Bahri Örnek de sonrasında karşılık verdi. Sonrasında Emirhan Döner'in işlettiği ayakkabı fabrikasında çalıştım. Bahri Örnek Emirhan'ın iddiasına göre FETÖ'cüleri savunan ve uyuşturucu satan birisiydi. Emirhan'ın direktifiyle vurdum. Örnek'i vurduktan sonra sulhmaya gittim, sanırım örgütle aralarında para sıkıntısı vardı. Sonra mapusa girdim, mapusta beni sahiplenmediler. Ben de hatamı anlayarak örgütten ayrıldım, sigortalı bir işe girdim. Bunlar sosyal medya dalkavuklarıdır. Emelleri sempatizan toplamaktır, biz de sempati duyduk."

HUKUKTAKİ İSİMİ HIRSIZLIKTIR

13 sene mapus cezasıyla kararlı olan Ahmet Burak Güreler'e Mahkeme Başkanı Ali İhsan Horasan, “Çocukluktan başlamışsın hırsızlığa. Çocukken de kamyon kaçırmışsın" diye konuştu. Maznun Güreler de, “Hırsızlık değil başkanım, akrabanın kamyonunu kaçırdık" yanıtını verince Mahkeme Başkanı Horasan “Onun hukuktaki isimi hırsızlıktır." diye konuştu.

BÜTÜN İŞLEDİĞİM SUÇLARIN CEZASINI ÇEKTİM

Örgüt öncüsü olduğu öne sürülen ve çeşitli suçlarla yargılanan Emirhan Döner ise, babasının 2018 seneninde silahlı saldırı neticesi yaşamını yitirdiğini söyledi. Döner savunmasında, “Bu olaya bakan emniyet ekibi ile şu an önünüzdeki dosyayı hazırlayan aynı ekip. Bu ekibin başında bir polis memuru var. Örgütlü Şube operasyon yaptı aldı bizi. Ben bir lira karşılığında bir suç işlemedim. Adam vurdum kişisel mevzumdan, gittim cezaevinde yattım. Bütün işlediğim suçların da cezasını çektim. Yunus Tatlı'nın etek giydirilmiş resimleri bana erişti. Ben gittim Yunus Tatlı'nın giydiği etek ve iç çamaşırının aynısından yaptırdım. Sosyal medyadan da kendim yapmışım gibi paylaştım. Bu şahsın ifadeleri ikilemlidir. Ben 10 aydır hücrede kalıyorum, dosya 25 bin sayfadır ben 25 kere okumuşumdur. Her şekilde savunma yaparım." dedi.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Emirhan Döner ve Turhan Döner'in de aralarında bulunduğu 12'si tutuklu 28 sanığın bulunduğu ve 9 kişinin de yakıntıcı olduğu belirtildi.

İddianamede, örgütün ağırlıklı olarak İstanbul'un Zeytinburnu kazası ve civarında faaliyet gösterdiği dile getirildi. Soy isimleri Döner olan ve bu şahıslarla beraber hareket eden bir çok kişinin “İsteyerek yaralama", “Yağma", “Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma" gibi bir çok suça karıştıkları anlatıldı.

İddianamede, Emirhan Döner ve Turhan Döner'in de aralarında bulunduğu 28 maznun ile ilgili “Suç işlemek emeliyle örgüt kurma", “Silahla isteyerek yaralamaya azmettirme", “Ruhsatsız silah bulundurma veya kullanma", “Şantaj", “Hakaret", “Tehdit", “Tefecilik", “Ansızın fazla kişi tarafından beraber yağma", “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", “Hakaret",“Suç işlemek emeliyle kurulan örgüte aza olma" “Suç üstlenme" ve “Örgüte bilerek veya isteyerek yardım etme" gibi değişik suçlarından 9 seneden 178 seneye kadar değişen oranlara kadar mapus cezalarıyla cezalandırılmaları isteniyor.