Emine Bulut gibi olmak istemiyordu

Emine Bulut gibi olmak istemiyordu

Kocasından şiddet gören kadın için Gaziantep Valiliği devreye girdi

Gaziantep Valiliği şiddet gördüğü kocasından boşanma kararı alan ve Emine Bulut gibi can vermek istemediğini söyleyen kadın konusunda yaptığı izahta, "Elektronik kelepçe uygulaması bitiminde ihtiyaç duyulan tedbirler yetkili makamlar tarafından tekrar değerlendirilecektir" denildi.

Gaziantep'te yaşayan E.B., şiddetli geçimsizlik ve ilk eşinden olan çocuklarına yersiz hareketlerde bulunduğu için 4 senelik kocası boşanma kararı almış, bu kararın ardından ise eşi tarafından ölümle tehdit edildiğini ileri sürmüştü.

1. Aile Mahkemesi tarafından kocası ile ilgili elektronik kelepçe uygulanan E.B.'nin avukatı kararın takriben 2 hafta sonra biteceğini anımsadarak, yardım istemişti.

Haberin kamuoyuna yansıması üzerine ise harekete geçen Gaziantep Valiliği kadına soluk aldıracak bir izahta bulundu. Vilayet izahında, "E.B. isimli kadının eşinden şiddet gördüğüne yönelik medyada yer alan haberlere ait yapılan incelemede, bahse konu kadın ile ilgili savunucu ve önleyici önlemlerin alındığı, akabinde Gaziantep 1.Aile Mahkemesi tarafından 3 ay müddetli elektronik kelepçe uygulaması yapıldığı anlaşılmıştır. Konu, kolluk kuvvetleri tarafından izlemekte olup, elektronik kelepçe uygulaması bitiminde gerekli tedbirler yetkili makamlar tarafından tekrar değerlendirilecektir" denildi.