Fatma Şengül davasında savcı, sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet istedi

Fatma Şengül davasında savcı, sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet istedi

İstanbul Maltepe’deki Gülensu Mahallesi’nde 30 Mart sabahı işe gitmek için çıktığı evinin önünde, iş arkadaşı Zeynel Akbaş tarafından öldürülen Fatma Şengül’ün davasının ilk duruşması yapıldı.

Duruşma Sanık Akbaş’ın savunması ile başladı. Mahkeme Başkanı sanığa maktul ile nerede çalıştıklarını sordu. Maktul ile farklı yerlerde çalıştıklarını söyleyen Akbaş, “Bulaşıkları alıp getirirken karşılaşıyorduk. Beni aşağılamalarından dolayı iş verene hiç şikayet etmedim” diyerek olay anını şu sözlerle anlattı:

“Ben oraya kahvaltılık almak için gitmiştim. Maktula selam verecektim. Bana ‘Senin suratını görmek istemiyorum’ dedi. Benim yüksek tansiyonum var. İki dakika konuştuktan sonra kendimi kaybettim. Silahla ateş ettim.”

Mahkeme Başkanı’nın “Sürekli silahla mı dolaşırsınız?” sorusuna sanık kendimi “İkametim tehlikelidir. O yüzden silah taşıyordum. Maktulün evi benim evime 400-500 metre mesafede. Maktulü iş yerinden tanırdım. Beni hep hor görürdü” sözleri ile savundu. Ayrıca maktule ateş ettiği silahın ruhsatsız olduğunu, bir kez ruhsat başvurusunda bulunsa da reddedildiğini aktardı.

Şengül’ün iş arkadaşları tanık olarak dinlendi. Fatma Şengül’ün iş yerinden birden fazla tanığın beyanına göre maktul ile sanık arasında bir tartışma hiç olmadı. Tanığın “Fatma’yı görünce hemen sanık silahığını çekip Fatma’yı vurdu” beyanında bulunması üzerine mahkeme sanığa sordu, sanık kendisini “Tanık taraf tutuyordur. Olayın başlangıcını görmemiştir muhtemelen. Yüksek tansiyonum olduğu için çok tepki veremiyordum. Rahatsızlığım olması nedeniyle bu olaylar oldu zaten” sözleri ile savundu.

Sanık Akbaş’ın silahla ölüme sebebiyet vermek suçlamasıyla yargılandığı davada, savcı sanık hakkında tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Bir sonraki duruşma 19 Aralık’ta.