Gözünü oydu sonra yedi

Gözünü oydu sonra yedi

Hatay'dan bazı sesler duyduğu için rahatsızlık duyan eşini getirdiği hastanede yaşananlar şok etti.

Hatay`ın Payas ilçesinde oturan Mehmet Güner (66) bazı sesler duyduğu için rahatsızlık duyan 56 yaşındaki eşi Sultan Güner'i Adana`daki Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine getirdi. 1 Mart günü ise Sultan Güner hastalar tarafından ortak kullanılan salona geçti. Salona şizofreni hastası N.K. (36) adlı kadın da geldi. N.K., Sultan Güner`in kendisine küfrettiğini ileri sürerek ona saldırdı. N.K., kadını yere yatırıp, elleriyle gözlerini çıkardı.

El ve yüzünün kan içinde olduğunu gören hemşire odaya baktığında yerde bir kadının kanlar içinde yattığını gördü. Yaralı kadın önce Seyhan Devlet Hastanesine daha sonra da Adana Şehir Hastanesine kaldırıldı. Olay yerine gelen polis ekipleri tarafından şizofreni hastası N.K.`nin ifadesi psikolog eşliğinde alındı. N.K.`nin ifadesinde, "Bana küfretti ben de iki gözünü çıkarıp yedim" dediği öğrenildi.

Zanlının, şizofreni hastası olduğu için gözaltına alınmayıp hastanede tutulmasına karar verildi. Sultan Güner`i tedavi olması için getirdikleri hastanede gözlerini kaybetmesinden dolayı şok olan aile hukuk mücadelesi başlattı. Adana Valiliği olayla ilgili yedi kişinin görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.