Hastanenin çatısı çöktü!

Hastanenin çatısı çöktü!

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin girişindeki vitrinli bölümün çatısı, düşen kar kütleleri sebebiyle çöktü. Olayda 7'si hafif, 9 kişi yaralandı

Olay, saat 12.30 sıralarında Edremit kazasındaki Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji bölümü girişinde oldu. Hastane binasının çatısında biriken kar kütleleri bir anda poliklinik girişindeki vitrinli çatı bölümünün üzerine düştü. Olayda 7'si hafif, 9 kişi yaralandı. Yaralılar, hastane personeli tarafından acil servise kaldırılarak rehabilitasyona alındı. Olayın hemen peşinden bölgeye itfaiye ve polis ekipleri gönderildi. Ekipler, hastanenin giriş bölümünde güvenlik önlemi aldı.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik, can kaybının olmadığını belirterek, "Saat 12.30 civarında aşırı kar yağışı hasebiyle bir çökme olayı meydana geldi. Bu olayda tüm müesseselerimizle birlikte vaktinde müdahale edildi. Şu anda 7 yurttaşımız hafif yaralı, diğer 2 yurttaşımız da camın atında kaldıkları için kafalarında yaralanma var. Bu iki yurttaşımızı servise yatırdık. Bunların şu anda ağır bir vaziyeti yok. Ancak izlememiz gerekiyor. Yaralı diğer 7 yurttaşımızdan biri de güvenlik personelimiz. O da yaralıları kurtarırken eli yaralandı. Yaralılardan 7'si taburcu edilebilir vaziyette. Şu anda ağır yaralı herhangi bir hastamız yok. Herhangi bir paniğe, herhangi bir acil afet vaziyetine gerek yok. Şu anda emniyet ekipleri de ihtiyaç duyulan önlemi aldı. İkinci bir olayın önüne böylelikle geçilmiş olundu. Dünden bu yana aşırı bir kar yağışı var. Olayı çökme olabilecek yerlerde tedbirlerimizi aldık" dedi.

ÇATININ ÇÖKME HATIRA KAMERADA

Van'da Bölge Eğitim Araştırma Hastane binasının çatısında biriken kar kütlelerinin bir anda poliklinik girişindeki vitrinli çatı bölümünün üzerine düşmesi neticesi 9 kişinin yaralandığı olay, hastanesinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde çöken vitrinli çatının altında kalanları kurtarmak için giriş kapısına doğru koşan yurttaşlar ve kurtarma anları bulunuyor.