İzmirli o doktor özür diledi

İzmirli o doktor özür diledi

Dokuz Eylül Ünversitesi (DEÜ) Pandemi Servis Sorumlusu Doç. Dr. Yusuf Savran, salgınla ilgili açıklamaları nedeniyle özür diledi.

Kendi çektiği bir videoyu paylaşıp, 'Türkiye'deki vaka ve ölüm sayısındaki gidişatın İtalya'dan daha vahim bir tablo ortaya çıkabileceğini gösterdiğini' söyleyen Dokuz Eylül Ünversitesi (DEÜ) Pandemi Servis Sorumlusu Doç. Dr. Yusuf Savran, açıklamaları nedeniyle özür diledi.

gazeteduvar.com'da yer alan habere göre, Doç. Dr. Savran, "Eğer yaptığım açıklamalar paniğe neden olduysa devlet büyüklerimden ve halkımdan özür dilerim. Sosyal medyada konu çok farklı yerlere çekildi. Sağlık Bakanlığımızın tedavi algoritmaları ve bilimsel verilerine güvenim tamdır" dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Pandemi Servisi Sorumlusu Doç. Dr. Yusuf Savran, geçen hafta Youtube hesabından paylaştığı videoda Türkiye’deki korona virüsü tablosunu değerlendirdi. "Vaka ve ölü sayımız İtalya’dan ileride. Türkiye bu işin ciddiyetinin farkında değil. Lütfen evde kalın" diyen Savran, çok geç olmadığını ve virüsün kırılabileceğini söylemişti.

DEÜ’den ise Doç. Dr. Savran’ın sözleriyle ilgili açıklama gelmişti. Açıklamada, Doç. Dr. Savran’ın sözlerinin yanlış anlaşıldığı savunuldu. İtalya ya da başka ülkelerde yaşanan ölümlerin Türkiye ile karşılaştırılmasının doğru olmadığı belirtilen açıklamada, başta Savran olmak üzere klinikte çalışan ekibin yoğun stres ve gayret içinde fedakârlık yaptığı belirtildi. Rektörlük açıklamasında, "Vatandaşlarımızı uyarmak amacıyla kaygı ve korkusunu farklı bir üslupla aktaran hocamızın bu konuda yanlış anlaşıldığını ve kendisinin de üzgün olduğunu buradan paylaşmak istiyoruz" denildi.