Koca dayağından menenjit geçirdi

Koca dayağından menenjit geçirdi

Eşi tarafından dövülüp günlerce bir odada tutulduğu iddia edilen, travma sonucu menenjit geçiren ve vücudunda kırıklar olan kadın, yaşam mücadelesi veriyor

İzmir Ödemiş’te iki çocuk annesi 38 yaşındaki F.T., eşi tarafından şiddet gördü. Durumu ağır olduğu bilgisi gelen kadın kız kardeşleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

Kız kardeşi F.T.'Nin durumunun ağır olduğunu belirten Nesrin Geyranlı, şöyle dedi:

 “Kız kardeşim kaçarak evlendi. Biz onun 18 yıldır eşinden dayak yediğini biliyorduk. Kocası uyuşturucu, içki kullanıyor ve kız kardeşimizi darp ediyor. Yıllarca kardeşimizi kurtarmaya çalıştık ama hep çocuklar için ayrılamayacağını söyledi. 12 ve 16 yaşlarında iki oğlu var. Okuma yazma bilmediği için bir yere göndermiyorlar, bizimle de görüştürmüyorlardı. Kardeşim tarlaya gittiği zaman başka tarla çalışanı kadınların numaraları üzerinden iletişim kurabiliyorduk. ‘Çocuklarım büyüsün öyle ayrılırım' diyordu. Geçen hafta yine tarladan sonra eve gitmiş. Köyden birileri bizi arayıp ‘kız kardeşinizin durumu kötü, başı ağrıyordu' dediler. Doktora götürmeyi teklif ettiklerinde ‘eğer doktora gidersem eve dönünce eşim beni döver' demiş. Biz kız kardeşime ulaşamadık. Yeğenimi aradım ama ulaşamadım” dedi.

DURUMU CİDDİ

Kız kardeş Geyranlı, “Sonradan öğrendik ki, kardeşimi baş ağrısı ve kusma şikayetiyle hastaneye götürmüşler ama darptan bahsetmemişler. Acil doktoru durumun psikolojik olabileceğini belirtip yatış vermiş ama eşi kabul etmeyip kardeşimi hayvanların kaldığı bir yere atmış. Ben en sonunda yeğenime ulaştığımda ‘teyze annemi kurtarın' dedi. Gece kız kardeşlerim Sevgi Erol ve Emine Toprak ile köye gittik, kardeşimi bir odanın kenarına attıklarını gördük. Şoke olduk. Onu battaniyelere sararak Ege Üniversitesine getirdik. Burada öğrendik ki darp nedeniyle menenjit geçirmiş. Durumu çok ciddi. Yüzde 70 ölüm riski var. Belinde kırıklar var” diye konuştu.

HAKARET EDİYORDU

Geyranlı, F.T.'nin eşinin kardeşine sık sık hakaret ettiğini öne sürerek, “Biz 8 kardeşiz. 5 kardeş İzmir merkezde oturuyoruz. O şahıs bizi gördüğünde kardeşime ‘sen çirkinsin, ellerin nasırlı, kardeşlerin gibi bakımlı değilsin' diyordu. Kardeşim tarlada çalışıyordu. Elleri nasırlı diye hakaret ediyordu” dedi. Bir kez duran kalbi doktor müdahalesiyle çalıştırılan kadının durumunun ağır olduğu, cani koca İ.T.'nin ise gözaltına alındığı öğrenildi