Köpeğini tekmeleyenin burnunu kırdı

Köpeğini tekmeleyenin burnunu kırdı

Üniversite 2. Sınıf öğrencisi bir genç köpeğine tekme atan teknikerin burnunu kırdı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Meslek Yüksekokulu Turizm Bölümü 2'nci sınıf talebesi Hakan İltimas eden (21), iddiaya göre köpeğini tekmeleyen aynı üniversitede tekniker H.S. ile tartışmaya başladı. Yaşanan arbedede H.S.'nin burnu kırılırken, okul idaresi tarafından ile ilgili disiplin soruşturması başlatılan İltimas eden, "Hayvanlar da can taşıyor. İlk önce o köpeğimi darbetti. Okul idaresinin olaya böyle bakmasını istiyorum" diye konuştu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Meslek Yüksekokulu Turizm Bölümü 2'nci sınıf talebesi Hakan İltimas eden (21), geçen sene 30 Aralık günü, imtihan vakiti olması ve Fransız bulldog cinsi 'Deyzi' isimli köpeğini bırakacak kimse olmaması sebebiyle yanında okula götürdü. Okul bahçesinde arkadaşlarıyla sohbet eden İltimas eden, iddiaya göre, aynı yüksekokulda tekniker olarak görev yapan H.S.'nin köpeğini tekmelediğini fark etti. İkili arasında sözlü tartışma, dövüşe dönüştü. Yaşanan arbedede burnu kırılan H.S., MSKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittikçe darp raporu aldı. Talebe İltimas eden ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Karakoldaki ifadesinin ardından serbest bırakılan İltimas eden hakkında, ayrı olarak MSKÜ Meslek Yüksekokulu idaresince disiplin soruşturması başlatıldı.

'OKUL İDARESİNİN OLAYA BÖYLE BAKMASINI İSTİYORUM'

Yaşadıklarını anlatan, köpeğinin saldırgan bir ırk olmadığını belirten İltimas eden, "Okulun bahçesinde serbest bıraktım. Olay yaşanmadan önce birkaç kişi köpeği sevdi. Arkadaşımla sohbet ediyordum. Sağ tarafıma döndüğümde birisinin Deyzi'yi tekmelediğini gördüm. Karşılıklı olarak birbirimize hakaret ettik. Dövüşümüzün ardından H.S., karakola giderek benden şikayetçi oldu. Okuldan uzaklaştırma cezası alacağım. Böyle bir şey yapmam doğru değildi fakat Deyzi'ye de öyle vurulduğunu görünce kendimi tutamadım. Olay olduktan sonra karşı taraftaki kişi, 'Ben köpeğe vuruyorum sen insana vuruyorsun' dedi. Köpekler de bir canlı. İlk önce o köpeğimi darbetti. Okul idaresinin olaya böyle bakmasını istiyorum" dedi.

Diğer taraftan H.S. ise konuyla alakalı izah yapmayacağını söyledi.