'Rauf Denktaş'ın yeğeniyim fakir öğrencilere laptop hediye ediyorum'

'Rauf Denktaş'ın yeğeniyim fakir öğrencilere laptop hediye ediyorum'

Rauf Denktaş benzerliğini kötüye kullandı

Bursa'da ayakkabı imalatçılığı yapan Hilmi Demirtaş'ı (74) dolandıran şahıs, Rauf Denktaş benzerliğini kullanarak kendisini Yakın Doğu Üniversitesi profesörü olarak tanıttı. Kıbrıs şivesi ile de konuşan şahıs, Uludağ Üniversitesine konferans için geldiğini söyledikten sonra kendisinin aynı zamanda büyük bir bilgisayar firmasında üst düzey yönetici olduğunu belirttip fakir öğrencilere bilgisayar dağıttıklarını söyledi. Dolandırıcı şahıs Hilmi Demirtaş'a tanıdığı fakir bir öğrenci varsa ona da bilgisayar verebileceklerini söyledi.

Hilmi Demirtaş tanıdığı fakir öğrenci olduğunu söyleyip haberi mutlulukla karşıladığını belirtti. Demirtaş, dolandırıcının oldukça bilgili olduğunu ve Rauf Denktaş'ın amcası olduğunu söylediğini, dükkanına çizme almak için geldiğini söyledi. Dolandırıcı, fakir öğrencinin sadece 225 lira bilgisayarın vergisini ödemesi gerektiğini belirtmiş. Demirtaş ise vergiyi kendisnin ödeyebileceğini belirttip dolandırıcıya 225 lira verdiğini söyledi.

Hilmi Demirtaş açıklaması şöyle, "Sabah erkenden dükkanıma geldiğimde birinin olduğunu gördüm. Bana kendini tanıttı. Kıbrıs'dan geldiğini çizme almak isteğini söyledi. Yakın Doğu Üniversinde hoca olduğunu Bursa'ya seminer vermek için geldiğini söyledi. Aynı zamanda bir bilgisayar firmasında üst düzey konumda çalıştığını fakir öğrencilere bilgisayar dağıttıklarını söyledi. Dağıttığı bilgisayarlarda bandrol parasını aldıklarını söyledi. Sizde de fakir öğrenci varsa onada verebilirim diye söyledi. Bizde okuttuğumuz bir fakir çocuk olduğunu söyledik. Tamam hemen vereyim ama 171 lira bandrol parası var dedi. Sonra bitane de size vereyim dedi. Biz adama 225 lira parayı verdik. Adamdan hiç şüphelenmedik. Sorduğumuz tüm sorulara takılmadan cevap verdi. Şivesi Kıbrıs şivesiydi Rauf Denktaş, amcam olur dedi. Çokta benziyordu. Bu adam gittikten sonra şüplendik iki üniversiteyi de arayıp sorduk. Böyle birinin olmadığını öğrendik. Polisi arayarak şikayetçi oldum, ben yarım asırlık esnafım, beni dolandırıyorsa herkesi dolandırır" dedi.