Diyarbakır'da acil serviste korku dolu anlar

Diyarbakır'da acil serviste korku dolu anlar

Diyarbakır Lice’de Halis Toprak Devlet Hastanesi’nde hasta yakınları sağlık çalışanlarına saldırdı. Hastane birbirine girerken, korku dolu anlar yaşandı.

Diyarbakır Lice’de Halis Toprak Devlet Hastanesi acil servisinde hasta yakınları, 31 yaşında elektrik çarpması sonucu yaşamını yitiren Cüneyt Yaruk’un hıncını sağlık çalışanlarından çıkarmak istedi. Acil serviste çalışan sağlık çalışanlarına saldıran hasta yakınları, hastaneyi birbirine kattı. Sağlık çalışanları ise sedyelerle kapıları kapatarak kendilerini korumaya çalıştı.

Yaşanan arbede esnasında bir hasta yakını ise oradaki vatandaşlara ve sağlık çalışanlarına korku dolu anlar yaşattı. Polisin belindeki tabancayı almaya çalışan hasta yakınının bu girişiminin ardından ateş alan tabanca, ambulansın camlarını kırdı. Şans eseri çıkan kurşun ile kimse yaralanmazken olay çıkaran hasta yakınları emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı.

Yaşanan olayın ardından birçok sağlık çalışanı ve vatandaş da sosyal medya hesapları üzerinden sağlık çalışanlarına yönelik şiddete tepki göstererek, caydırıcı cezaların artması talebinde bulundu.

HEKİMSEN: “1 GÜN İŞ BIRAKIYORUZ”

Hekimsen’den de yaşanan saldırıya ilişkin açıklama geldi. Sendika tarafından yapılan açıklamada “Hayat kurtarmaya çalışırken hayatı tehlikede olan meslektaşlarımızın yanında yer alıyor,kurumlarında şiddete yönelik koruyucu tedbirlerin derhal alınmasını istiyor ve sesimizi yetkililere duyurmak için Lice Halis Toprak Vakfı Devlet Hastanesi'nde 25 Nisan'da 1 gün iş bırakıyoruz!” denildi.