Sahte içki alarmı!

Sahte içki alarmı!

Yılbaşı öncesi, piyasaya sahte içki sürüp vurgun yapmak isteyen kişilere yönelik operasyonlar devam ediyor

Operasyonlarda bulunan ve bazıları markaların taklidi olan kaçak içkiler, standarda uygun olmayan, denetimsiz bir şekilde üretiliyor. Yılbaşında içki satışlarının artmasını fırsat bilen sahte kaçak içki şebekeleri, hem markaları taklit ediyor, hem de piyasaya kaçak ucuz içki satmaya çalışıyor.

İSTANBUL

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, Fatih, Silivri, Gaziosmanpaşa ve Şişli ilçelerinde önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonlarda satışa hazır halde 5 ton bandrolsüz sahte votka, viski ve rakı ile Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’na (TAPDK) ait 2.5 buçuk milyon sahte bandrol bulundu. Gözaltına alınan beş şüpheli tutuklandı.

BARTIN

Bartın’da da jandarma, Gürgenpınarı köyündeki ormanlık alanda bulunan barakada sahte içki ürettiğini belirledi. Operasyonda damacana ve 5 litrelik şişelere konan 922 litre şarap bulundu. Üç adet 10 litrelik şişe içerisinde de maya bulundu. Bir kişi gözaltına alındı.

ADIYAMAN

Adıyaman’da jandarma, Adıyaman-Şanlıurfa karayolunun 30’uncu kilometresinde uygulama noktasında bir otomobili durdurdu. Araçtan 47 şişe kaçak içki ile 70 paket kaçak sigara çıktı. İki kişi gözaltına alındı. Ankara’da 10 bin 404 şişe kaçak içki bulundu.